Чужда ДНК е открита по щангата, с която е разбита вратата на къщата на убитите Цветан и Божура Караджови. Това стана ясно по време на делото срещу бившия полицай Венцислав Караджов, обвинен в  убийството на родителите си през май 2016 година. На тази дата телата на двамата пенсионери  бяха намерени в дома им на ул. "София" от тяхна съседка. Жената бе пронизана с пет куршума, мъжът - 3. По-късно като заподозрян за жестокото престъпление бе задържан синът им Венцислав - служител на Икономическа полиция.

Експертите заявиха пред съда, че при изследването на три от веществените доказателства – кози крак, катинар и верига, не са открити ДНК следи от Венцислав. По щангата са открити следи от неизвестно лице.

По катинара и един от ключовете на вратата ДНК е имало само от убитите родители на Караджов.

В двора на къщата, където са убити Божура и Цветан е открит отпечатък от обувка. След анализ обаче се оказала от кубинката на полицай Малинов, който пръв е влязъл в имота.

Делото срещу  Караджов ще продължи и утре. Очаква се да бъдат разпитани още трима експерти, както и да се излъчат записите от телефона на подсъдимия.  Видеото е запечатало кавгите между Караджов и родителите му.