Спипаха двама с наркотици в Тракия. В четвъртък служителите на реда предприели проверка на лек автомобил „Мерцедес“, с който се придвижвал 24-годишен криминално проявен пловдивчанин. При последвалите личен обиск и претърсвания на колата и жилището му общо били иззети близо 12 грама амфетамин и 1.6 грама марихуана. С полицейска заповед младежът бил задържан за едно денонощие. Ден по-късно в ареста на районното управление попаднал  и 33-годишен жител на село Чешнегирово, също известен на полицията. Той бил засечен в квартал „Тракия“ да носи в себе си над 3.4 грама марихуана, 5 таблетки екстази и пакетче хашиш.  

Междувременно двама шофьори, превозвали в автомобилите си контрабанден тютюн, също са били задържани под тепетата. В хода на специализирана операция в събота и неделя, на ул. „Ландос“ по 10 килограма от безакцизната стока били иззети от „Ауди“ с пазарджишка регистрация и „Опел“ със старозагорска регистрация. В полицейския арест за едно денонощие са отведени водачите на колите - 45-годишен от село Мало Конаре и 69-годишен от село Искра. Срещу тях са образувани бързи производства.

 За същата незаконна дейност започнала предварителна проверка срещу 20-годишна жителка на село Оризари, засечена на общински пазар в Стамболийски с близо килограм безакцизен тютюн.