Наско Вълев ще изнесе публична лекция в Библиотеката на Конгреса във Вашингтон на 26 април. Това е втората подобна изява на пловдивчанина, който от 1991 г. живее в Щатите. Той успя да разработи и разгърне успешен бизнес с органично кисело мляко "Тримона" с българската закваска лактобаццилус булгарикус и да се наложи на пазара. По време на лекцията Вълев ще представи на гостите мостри от рецепти, направени с киселото мляко "Тримона". 

Наско успя да впечатли американците, след като стигна до финала на престижния конкурс "Произведено в Америка" на популярната тв водеща Марта Стюарт. Това бе още една стъпка в разтръщането на бизнеса му в страната на неограничените възможности.

Вълев е завършил ВСИ в Пловдив, но е популярен под тепетата и в бохемските среди заради изявите си с кънтри бандата "Дилижанс" и студентския "Проблем 13". Легендарната трупа, създадена към Пловдивския университет от младен Влашки, събира на една сцена мнозина от творците, които днес определят облика на града - Марин Данев и Десислава Шишманова, Светлозар Чичиков, Кирил Цветков, Петър Митев, Анастас Бадев, Александър Секулов.