Трескава подготовка за старта на ваксинацията в малките и отдалечените населени места тече в момента в Общинският кризисен щаб за борба с коронавируса. Интересът от страна на пловдивчани е огромен. Предвижда се единия от мобилните екипи да обслужват неподвижни, трудноподвижни, инвалиндизирани или възрастни хора на територията на Пловдив. Вторият екип ще работи за имунизация на хора в отдалечените и малки населени места в цялата област

Голям интерес за ваксини в Пловдивско! Мобилните екипи в готовност да тръгнатЕдинствената пречка пред Щаба е наличието на достатъчно ваксини

Още в сутрешните часове стана ясно, че часовете в два от ваксинационните центрове в града вече за заети. По-слаб е интересът от жителите на областта. В кабинетите в Карлово, Раковски, Асеновград, Първомай и Хисаря все още има свободни часове за 12 март.

Пловдивчани бързат да се ваксинират, свършиха часовете в два от пунктовете в е-систематаВижте списъка на ваксинационните центрове в Пловдивска област

Само за 24 часа над 4 300 пловдивчани си запазиха час онлайн. Броят на регистрираните в цяла България е малко над 41 000 души. 

Само за 24 часа: 4 300 пловдивчани си запазиха час за ваксинация онлайнНад 41 000 души в цялата страна са се възползвали от електронния портал

Стана ясно и че електронната система за записване за ваксинация е била подложена на хакерска атака. Информационната система обаче удържала, като, по думите на здравния министър, няма загуба на данни. 

Хакери опитали да разбият е-системата за записване за имунизацияИнформационно обслужване е удържало и няма пробив

183 са новодиагностицираните с Ковид-19 през изминалото денонощие в Пловдивска област. Случаите на инфекцията от началото на епидемията, регистрирани в Националната информационна система, са 23134. Оздравелите за денонощието са 158, а общо излекуваните са вече 17962.

158 души в Пловдивско се излекуваха от COVID-19 за 24 часа9 са починалите

Най-известните музиканти от родната сцена изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на културата Боил Банов, в което настояват преди края на мандата на правителството да бъде приет механизъм, за да бъдат компенсирани и те от последиците от кризата, причинена от коронавируса.

"Това е първата кауза зад която се обединяваме толкова единодушно и сплотено в нашия бранш, откакто аз се занимавам с музика", споделя Рут Колева. 

А ето какво искат музикантите и пълният списък на тези, които са го подписали:

Най-известните музиканти у нас с гневно писмо до Бойко Борисов и Боил БановТе настояват за подпомагане от държавата

Мъжът, нападнал без причина майка с дете в Смирненски, е посягал и на други жени в Пловдив. 30-годишният е стар познайник на полицията, стана ясно няколко часа, след като той бе задържан. Оказа се, че това не е първият му арест.

Припомняме, че грозната сцена се разигра вчера в ранния следобед на Пещерско шосе. Пловдивчанката е била с бебе в количка на тротоара срещу болница Пълмед. Към нея се приближил мъж, между 30 и 40 години и без причина я ударил в главата. 

И други жени са били нападани от мъжа, ударил майка с дете в ПловдивТой е стар познайник на полицията

ВКС отказа да образува дело срещу Илиян Рангелов, осъден на две инстанции за убийството на Милена в Куртово Конаре. Причината за разпореждането на Върховния съд е липсата на препис от касационната жалба, която да е връчена лично на Рангелов.Соченият за убиец на Милена  - годеникът ѝ Илиян Рангелов, все още няма окончателна присъда. Три години казусът се върти на различни инстанции и претърпя пълен обрат. 

ВКС връща на Апелативен съд делото за убийството на МиленаПричината за разпореждането на Върховния съд е липсата на препис от касационната жалба

Първата копка на дългоочакваната реконструкция на ул. „Даме Груев” ще бъде отложена, след като КЗК отмени решението на Община Пловдив за избор на изпълнител. През ноември 2020-а строителната компания „Пътинженеринг” бе избрана за ремонта на улицата, но четири месеца процедурата бе блокирана в КЗК заради жалби от две фирми, участващи в процедурата -  „Трейс холд груп” и „Парсек груп” . Те бяха отстранени от комисията заради техническите им предложения, като до финала стигнаха три фирми. Тогава комисията даде най-висока оценка на „Пътинженеринг”, която бе предложила и най-ниска цена  - 6 157 615 лева без ДДС.

Препятствие пред ремонта на ул. „Даме Груев”, КЗК отмени избора на фирмата победителОбщина Пловдив ще върне процедурата до разглеждането на техническите предложения

В Кършияка спишно запълват огромните дупки, зейнали преди седмици. Припомняме, че внушителните кратери се отвориха на един от най-натоварените участъци - "Брезовско шосе". Всяка година въпросното трасе след зимата се превръща в лунен пейзаж и взима „жертви” – кой с гума, кой с крива джанта, кой с компроментирано окачване.

Ремонтират аварийно пловдивски булеварди с огромни дупкиЦялостна реконструкция на двата булеварда не може да се осъществи

Мазето на къща в Кършияка плувна във фекалии след грешка, допусната по време на изпълняване на проект, целящ отвеждане и пречистване на отпадъчните води. Улица „Луда Яна“ в пловдивския квартал се намира в първи етап на програмата за „Интегриран проект за водите на град Пловдив“ с бенефициент Община Пловдив. 

Оказва се, че причината за фаталния гаф все още остава забулена. А хипотезите - или небрежно отношение от страна на работници на фирмата изпълнител „Европейски пътища“, или особено нетипично строителство на въпросната къща, която разполага с две отводни тръби, вместо една. 

Мазето на къща в "Къшияка" плувна във фекални води заради "грешка" по Водния цикълПоредица от недоразумения довели до миризливия гаф, работници отстраняват проблема

Тежка катастрофа стана на един от изходите на Пловдив тази сутрин. Товарен автомобил Форд Транзит е в пътната канавка малко след кръговото на село Радиново след удар с кола. В следствие на инцидента пострада жена, която бе откарана в болница. 

Катастрофа край Пловдив! Бус е в канавката, жена е в болницаВодачът на камиона е завил рязко на дясно и превозното средство е излязло от пътното платно

Междувременно в Пловдивска област се проведе мащабна акция срещу нарушителите на пътя. 918 са спипаните в крачка шофьори и пешеходци само за 6 часа. 

Установените случаи на извършени нарушения от пешеходци са 91, а 8 от съставените актове са за неспазване на светлинни сигнали на светофарната уредба и внезапно излизане на пътното платно от страна на пешеходци. 83 са глобите по фиш за пресичане на необозначени за целта места.

Мащабна акция в Пловдивско! Санкционираха 918 шофьори и пешеходци само за 6 часаЧетирима останаха без шофьорски книжки