Огромен е интересът на пловдивчани към ваксинациите. За по-малко от денонощие, откакто работи електронният регистър, часовете в два от ваксинационните центрове в града вече за заети, показа проверка на TrafficNews.

В червено са оцветени всички дати от 12 до 26 март в ДКЦ I и ДКЦ II. Най-ранната възможност за желаещите да се имунизират е 13 март, като за нея свободни часове има единствено в МЦ „Медикус – Тракия” и СХБАЛ „Медикус Алфа”. Следващата възможност е за 15 март в ДКЦ VІІ, МБАЛ „Св. Мина” и МЦ за рехабилитация и спортна медицина. Във Военна болница, ДКЦ V и ДКЦ „Пълмед” най-ранните свободни часове са за 17 март, в ДКЦ „Св. Георги” и МБАЛ „Медлайн” – за 18 март, МБАЛ „Св. Пантелеймон” – 20 март, а в РЗИ Пловдив – за 23 март. И те обаче се запълват много бързо.

По-слаб е интересът от жителите на областта. В кабинетите в Карлово, Раковски, Асеновград, Първомай и Хисаря все още има свободни часове за 12 март.

Както вече съобщихме, над 25 000 българи са се регистрирали в електронната система до 7 ч тази сутрин. Най-много са желаещите в София.

Сутринта имаше проблеми за регистрация от някои населени места у нас. Те обаче вече са оправени и хората от Пловдив могат да си запишат час, като преминат през 4-те стъпки.

В първата стъпка се попълват личните данни, а след избор на предпочитан канал за обратна връзка се получава съобщение с дата и час на ваксинацията. Те се получават чрез СМС или имейл поща. Системата самостоятелно валидизира личните данни, за да се проследяват евентуални грешки.

Във втори етап се избира вида на ваксина, която желаете да получите. Има опция да не се заяви желание. Последващ етап е изборът на ваксинационен център, който зависи от населеното място. Системата дава възможност и за избор на свободни часови диапазони, които са през 20 минути.

Гражданите също така подписват документ за информирано съгласие, който може да се разпечата с цел избягване на струпвания пред ваксинационните пунктове.  

Дори да сте си запазили час, винаги имате възможност да го откажете и да запишете нов. Ако въведете втори час, автоматично освобождавате първия резервиран, за да го заеме някой друг.

Ето пълния списък на ваксинационните центрове в Пловдивска област, където можете да запишете час за ваксинация чрез електронната система:

ДКЦ I Пловдив ЕООД

ДКЦ II Пловдив ЕООД

ДКЦ VІІ Пловдив

МБАЛ „Св. Мина” Пловдив ЕООД

МБАЛ „Св. Пантелеймон” Пловдив ЕООД

 МЦ за рехабилитация и спортна медицина Пловдив ЕООД

МБАЛ Пловдив към ВМА София

ДКЦ V Пловдив ЕООД

ДКЦ „Пълмед” Пловдив ЕООД

ДКЦ „Св. Георги” Пловдив ЕООД

МБАЛ „Медлайн” Пловдив АД

МЦ „Медикус – Тракия” – 2 кабинета

СХБАЛ „Медикус Алфа” ЕООД Пловдив

РЗИ Пловдив

Медицински център I Карлово ЕООД

МБАЛ Асеновград ЕООД

МБАЛ Първомай ЕООД

МЦ „Св. Елисавета” Раковски ЕООД

МЦ „Витус” Хисаря ООД