Катастрофа стана на един от изходите на Пловдив. Товарен автомобил Форд Транзит е в пътната канавка малко след кръговото на с. Радиново след удар с кола.

Сигналът за произшествието е получен около 9:40 тази сутрин. 72- годишен мъж, управлявал лек автомобил „Рено“ на пътя за София предприел в споменатия участък маневра изпреварване и изгубил контрол над управляваното превозно средство.

Последвал удар в задна лява част на Форд-а, който е превозвал ПВЦ бутилки. От своя страна, за да избегне удара, водачът на камиона е завил рязко на дясно и превозното средство е излязло от пътното платно в канавката.

49 -годишният водач на камиона не е пострадал. Движението в участъка от Радиново към АМ Тракия се регулира от екип на полицията. 

Жена, пътуваща в автомобила, управляван от виновния водач е с оплаквания за болки в глезена. Предстои и преглед от медицински екип. Към момента лявата лента е напълно проходима, а от ОД МВР-Пловдив съветват водачите да шофират с повишено внимание и да не предприемат рискови маневри на пътя.