918 нарушители на пътя спипаха униформените в Пловдивско по време на акция днес. Само за 6 часа бяха проверени 866 водачи на МПС и 117 пешеходци. 227 са съставените фишове за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, а актовете са 79.

Установените случаи на извършени нарушения от пешеходци са 91, а 8 от съставените актове са за неспазване на светлинни сигнали на светофарната уредба и внезапно излизане на пътното платно от страна на пешеходци. 83 са глобите по фиш за пресичане на необозначени за целта места.

Актовете, съставени на водачи, отнели предимството на пешеходци, са 12. Един от проверените водачи зад волана е бил неправоспособен, а шестима са ползвалите телефон по време на управление. 22-ма от шофьорите са санкционирани заради непоставени обезопасителни колани. Четирима са останали без шофьорски книжки, заради неплатени глоби по предишни нарушения.

При 11 от проверените превозни средства са установени различни технически неизправности, а 27 са съставените фишове за нередовни пътни документи. Фишовете за неправилно паркиране или престой са 34 броя. Установено е, че 15 от водачите не са използвали светлини, а 62 ма са с глоби са неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри.

Чрез използваните автоматизирани технически средства и системи са установени 511 нарушения на скоростните режими.

Полицията продължава своите акции в областта. Проверките целят подобряване безопасността на движението и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.