Прогресив рок иконите от Мерилиън публично заклеймиха Брекзит. Това стана на пресконференцията преди шоуто на британските легенди тази вечер от 20 часа на Античния театър. Не го разбираме, не го приемаме, заклеймяваме отделянето на Великобритания от Европа. Не осъзнаваме защо хората трябва да издигат стени помежду си и да се чувстват различни, когато отидат в друга държава, при положение че всички сме напълно еднакви, каза вокалистът Стив Хогарт. Той изрази притеснение, че излизането на Британия от ЕС ще се отрази на пазара на музикантите и те ще трябва да си вадят визи за европейските си турнета. Страхуваме се от всичко онова, което вълнува и плаши хората в момента - като например какво ще се случи между Доналд Тръмп и онзи от Северна Корея, дето все не мога да му запомня името, отговори Хогарт на въпрос с препратка към заглавието на последния им албум F.E.A.R. /Страх/. Но съм сигурен, че има още много неща, за които не знаем и от които трябва да се страхуваме, допълни той.

Шоуто на Мерилиън е второто в България след незабравимия им концерт в Зимния дворец в София през 2009 г. През 2013-та пък китаристът и основател на групата Стив Ротъри представи соло проекта си "Призраците на Припят" в Дома на културата в Пловдив. Градът ви е прекрасен, онзи концерт се получи страхотен, публиката бе невероятна, спомни си китарният виртуоз. Свирили сме на подобен Античен театър в Италия и чувството наистина е по-различно, особено когато видиш Луната да се прокрадва зад облачето, изби го на поезия Хогарт. Интернет ни помогна в началото на миналото десетилетие, когато призовахме феновете да ни помогнат за издаването на албум. След това обаче благодарение на глобалната мрежата много хора си сваляха албумите ни без да ги купуват. Така че Интернет има и ползи, и вреди, каза клавиристът Марк Кели.

2017-та година е една от най-успешните в близо 40-годишната история на групата, албумът се продава отлично и получи много суперлативи от фенове и медии. Шоуто в лондонската зала Роял Албърт Хол пък бе разпродадено буквално за минути. На концерта тази вечер на Античния театър се очакват и доста фенове от Гърция, на самата пресконференция имаше представители на гръцки медии. Тайната да сме толкова години заедно без промени в състава е, че умеем да си прощаваме, разкри Стив Хогарт. И петимата бяха единодушни, че новият албум им харесва много, но признаха, че обичат да свирят и много стари песни. И те като Девин Таунзенд в петък останаха впечатлени от Заседателната зала на Общината, в която се проведе пресконференцията. Шоуто на Мерилиън тази вечер се очаква да продължи над 2 часа и е организирано от Тангра Мега Рок, със съдействието на Община Пловдив.