Шофьор на автобус от градския транспорт погази грубо правилника за движение и се размина на косъм от инцидент в центъра на Пловдив. Действието се развива на кръстовището на булевардите „Руски” и „6 септември”. Заснето е от видео регистратор на лек автомобил в сутрешния час пик в 8.30 часа.  Автомобилите се движат по „Руски” и изчакват на червен светофар, за да преминат през кръстовището с „6 септември”.

В началото на видеото шофьорът на автобуса застава в най-лява лента, като се предполага, че ще направи завой и ще продължи към бившето кино Фламинго. Секцията на светофара за ляв завой светва зелено и тогава нашият герой изненадва всички с абсурдна и опасна маневра. Вместо да продължи наляво, шофьорът на автобуса тръгва в обратна посока, като прережда всички останали автомобили, които продължават да чакат на червено. Минава си най-отпред и въпреки потока, който се движи по булеварда, завива наляво към площад „Съединение”. 

Това е една от най-натоварените часови зони на деня и се предполага, че в този момент автобусът е бил пълен с пътници. Очевидно обаче този факт не пречи на шофьора да извърши толкова опасна маневра…

Ето и видеото: