Температурите в Пловдив продължават да се покачват. Днес термометрите ще показват повече от 21 градуса в следобедните часове. Очаква се утре също се радваме на слънчево и топло време под тепетата.  В страната също ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност.

Ще духа слаб южен вятър. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, по морския бряг - между 11 и 16 градуса. Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб, в северните райони - до умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 11-12 градуса по северното крайбрежие, до 16-17 градуса в Бургаския залив. Температурата на морската вода 6-8 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 10.

Утре температурите ще са без съществена промяна, но над Западна България ще се заоблачи и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В петък ще превали и прегърми на много места в западната половина от страната, в източната вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще се понижат с 5-6 градуса.

В събота и неделя вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили, особено в Източна България, където ще е и временно силен. Облачността ще е променлива, често значителна, и на места в Южна България ще превали краткотраен дъжд. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 14 и 19 градуса. В понеделник вятърът чувствително ще отслабне, ще преобладава слънчево време и температурите ще се повишат.