Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев още днес щял да изпрати план за оздравяване на институцията, съобщи в студиото на Нова телевизия баскетболният треньор Тити Папазов. Според него банкерът имал „огромно желане да се върне“.
„Днес официално в БНБ, в Министерския съвет и при финансовия министър ще постъпи реално предложение за оздравяване на банката от консорциум, който е налице вследствие на огромния авторитет на Цветан Василев“, съобщи Папазов. За повече подробности пред водещите остана без коментар.

„Естествено, че ще се налеят пари. Цветан Василев има една единствена цел – да спаси банката, да спаси своите служители, които бяха несправедливо обвинени. Той изживяваше с болка и мъка това, което се случваше с тях“, продължи Папазов, който още в началото на кризата стана едно от лицата, защитаващи банкера.
„Не знам такива подробности, но до края на работния ден това ще се знае. За да се оздрави тази банка и да са реализира огромното желание на тези 500 хиляди българи, които са зависими от тази банка“. Преди да се разплаче, Тити Папазов се обърна от екрана към управителя на БНБ Иван Искров: „всеки допуска грешки, много ви моля поне не пречете“. Помоли и главния прокурор Сотир Цацаров да отмени заповедта за издирване на Цветан Василев.

„Аз мога да гарантирам, че ако г-н главният прокурор махне червената бюлетина, аз ще докарам до 24 часа Цветан Василев в България“, зарече се треньорът.След това се обърна към самия Цветан Василев и сълзите вече потекоха.
„Защото ви вярвам и защото вярвам, че това е правилният път. Благодаря ви за всичко, което сте направили. България има нужда от вас“.Тити Папазов отчете, че всички вече били разбрали, че банката трябва да бъде оздравена. Похвали и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Единственият политик, който взе твърдо становище, беше Бойко Борисов. Всички останали знаеха, че той ще спечели и мишкуват, защото искат този проблем той да го наследи“, сподели Папазов. Относно мнението му за отношенията между Делян Пеевски и Цветан Василев, Папазов бе лаконичен:„В този живот има приоритети“, но отрече да става въпрос за сделка.От няколко седмици медиите,свързани с Пеевски са спрели и атаката срещу Василев, а интервюто на Тити Папазов е поредното доказателство, че е постигнато широко съгласие за спасяване на КТБ. Това бе позицията и на участниците на вчерашната извънредна среща при главния прокурор Сотир Цацаров.

TrafficNews.bg