"Днес изпратихме Катя! Какво да кажа! Болка и сълзи! 38-години заедно, до днес". Така режисьорът Николай Априлов съобщи написа във Facebook  тъжната новина, че създателката на легендарното детско музикално шоу "Като лъвовете" Катя Кисимова е загинала нелепо в катастрофа на 73-годишна възраст. 

"На Задушница, рано сутринта, разхождайки кучето си, е блъсната от автомобил на ъгъла на "Сливница" и "Христо Ботев". Заедно създадохме предаването през 1991 година, разказа по-късно пред в. "Телеграф" водещият на популярното предаване. Катя Кисимова се грижеше за кастинга на "лъвчетата"и техния репертоар! Сърцата и отдадена на работата си, тя беше наистина Майката в нашето голямо семейство."

От полицията потвърдиха, че жената е загинала намясто при удара в 7:55 ч на 15 юни 2019 година. Възрастен мъж с кола пътувал в посока Сточна гара, когато по непредпазливост я прегазил. Той е останал на място, извикал е органите на реда и очаква своята присъда. 

Екатерина Георгиева Малякова е пълното име по документи на Катя Кисимова. Тя е родена на 9 декември 1945 година и по професия е сценарист. В "Като лъвовете" тя е открила десетки таланти, като сред най-известните са рапърът Криско и фолк-певицата Мария.