Военна техника на водещи производители от 17 държави, сред които САЩ, Франция и Германия, е изложена на специализирания форум „Хемус 2018” в Панаира.Изложението бе открито от президента Румен Радев, който се запозна с новостите във военната промишленост. Сред официалните гости бе и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той заяви, че изложението идва в момент, в който България работи активно за модернизиране на армията си.

Той каза, че до дни ще се подпише новия договор за военноморските сили.  След това се очаква министерството на отбрана да внесе в кабинета проекта за придобиване на нови многоцелеви патрулни кораби.

Правителството вече одобри проектите за закупуването на нови машини за пехотата и изтребител. Общата стойност на всички проект е около 6 млрд. лева.

По време на изложението има и  съпътстващите събития, сред които научна конференция, посветена на изследванията и иновациите в интерес на общата европейска отбрана и сигурност - част от официалния календар на Българското председателство. Част от форума са и демонстрационни стрелби на полигона в Змейово, както и демонстрации на военна техника и оборудване.