Старата настилка по пътя Стамболийски - Йоаким Груево вече е в миналото. Ремонтът на пътната отсечка стартира преди месец и вече бележи напредък, съобщават от градската администрация. Скоро техниката ще бъде преместена на пътя Стамболийски - Триводици, чийто ремонт също е част от проекта за 4 341 305 лева, по който общината получи еврофинансиране. 

Припомняме, че срокът за изпълнение на двата ремонта е 165 дни. От фирмата изпълнител "Атлас Балкан" обаче предвиждат той да приключи по-рано. 

Пътят за Триводици ще бъде изпълнен поетапно и не се очертава затварянето му за движение. За рехабилитацията му ще се използва същата техника, с помощта на която се извършва и настоящия ремонт - студено рециклиране.

Досегашната настилка ще бъде подменена с два слоя асфалт. Проектът предвижда изграждане на мантинели, тротоар и улично осветление. От администрацията ще финансират и изграждането на велоалея, която да свързва изхода на града със село Йоаким Груево.

Софийска фирма подхвана ремонт за 4 млн. лв. в Стамболийски, затварят входа на града до седмициНова технология ще спести време и пари, категорични са от фирмата