Репатриране на скъп автомобил "Тесла" X озадачи пловдивчани и стана обект на множество дебати. Читател на TrafficNews е заснел процесът по вдигането на автомобила на платформа на ОП "Паркиране и репатриране". 

На снимките се вижда, че автомобилът е подпрян на платформата в долната си част, като десните гуми изобщо не са поставени върху репатрака. 

"Опитали са се да я вдигнат, без да мислят, че крана има капацитет и съответно са я изпуснали. Вижда се ясно, че са я ударили в окачването - евентуално са изкривили задния мост и от долу цялата кола е в батерии, което може да е по-сериозния проблем, защото при малко нарушаване на структурата на тези батерии колата може да се запали в последствие", обясни пред TrafficNews очевидец на събитията. 

Наш репортер се свърза с директорът на ОП "Паркове и градини" Ненко Калакунов, който обясни, че колата не е репатрирана принудително, нито пък е ударена от екипите на предприятието. 

"Собственикът доброволно пожела да осъществим пътна помощ, тъй като има проблем с колата. Автомобилът е бил с авария и е собственикът е пожелал да бъде закаран до сервиз. По време на вдигането на автомобила се е получил технически проблем, но нито има проблем с автомобила, нито колата е удряна, нито е падала - нищо. Няма никакъв проблем, всичко е наред. Отишъл е другия паяк да помогне и колата е откарана", посочи Калакунов. 

Той обясни, че дейността по доброволно репатриране в рамките на Пловдив е регламентирана с наредба на Общински съвет, а таксата за услугата е 72 лева.