На фона на мерките против разпространението на коронавируса у нас, от утре се очаква огромно струпване на хора и то от най-рисковата група – пенсионерите. Причината е, че изплащането на пенсиите за март започва от 9 март  чрез пощенските станции, съобразно изготвен график до 20 март.

Именно хората над 70 години са най-уязвими от Covid-19 и при  тях най-често настъпват усложнения. Обикновено от първия ден на изплащането на пенсиите се образуват огромни опашки пред клоновете на пощите.

Към момента няма никакво съобщение на сайта на Български пощи или каквото и да е информация, относно противоепидемични мерки.

Днес Министерският съвет реши да забрани всички културни събития в страната на закрити помещения като превенция срещу коронавируса. Припомняме, че в Плевен и Габрово вече има 4 установени случаи на зараза. Там се забраняват всякакви публични събития. От кризисния щаб предложиха и бе прието мачовете от Първа и Втора лига, както и спортните събития на закрито да се провеждат при закрити врати. Препоръчва се на хората да не излизат от градовете, в които живеят, и да го правят само в краен случай.

Забраняват културни и спортни събития заради коронавирусаМерките обхващат цялата страна