Община Пловдив ще плати 87 000 лева на частник, за да придобие имота му от 252 кв.м. на бул.  „Васил Априлов”. Преди дни кметът Иван Тотев е подписал заповедта за взимането на имота. Това е поредният терен на булеварда, за който градските власти ще платят солидна цена. Преди това бяха платени над 300 хил. лева за четири парцела с обща площ от близо 400 кв.м, близо до кръстовището с „6 септември” .

Идеята е до края на годината отчуждителните процедури да приключат, за да може да се пристъпи към пускането на обществената поръчка.  Въпреки че още в миналия бюджет бяха заделени 3 млн. лева за разширяването на булеварда, парите бяха разпределени в други пера.

Намеренията на градските власти са булевардът да бъде разширен от бул. „Пещерско шосе” до бул. „6 септември”. На самото кръстовище с „6 септември пък се предвижда кръгово кръстовище.  

В програмата на Общината има заделени 2 млн. лева за подобен тип дейности. Те ще се извършват по „Голямоконарско шосе”, Пещерско шосе, улица „Кукуш” и други, за които градските власти искат да изкарат разрешителни за строеж. 

Чакаме разширяване на основни булеварди в Пловдив от десетилетия, но има ли логика във всички от тях?Градските власти на места изпълняват стари програми, които не биха дали желан ефект