Близки и приятели на Стефан Трифонов, който на 16 юли беше намерен мъртъв под железопътния мост над река Искър до столичния
квартал "Абдовица", отново се събраха на протест пред Осмо полицейско управление, което се намира в "Дружба".
  
Според тях, обявеният първоначално за самоубил се мъж, е бил пребит и хвърлен от моста. Те не приемат и новата версия на полицията, която твърди, че Стефан е починал ог масивен инфаркт и изобщо не е падал от моста, а сам е слязъл под него да се наплиска с вода, защото му е прилошало.
 
Роднините настояват, че по лицето на Трифонов има следи от побой и полицията трябва да разследва от кого е бил нападнат и пребит. Съмненията са, че може да е станал жертва на роми от квартала, с които е влизал в конфликт.
 
"Полицията продължава да дава нелогични обяснения за смъртта на Стефан и затова няма да спрем с протестите", заяви пред TrafficNews братът на загиналия. Следващата стъпка, която жителите на "Абдовица" обмислят, е да затворят пътя до моста, където загина Трифонов.

"До вчерашния протест не бяха разпитани никакви свидетели, не бяха гледани камерите в района. Обясняваха само да ходим да приберем тялото от Съдебна медицина", заявиха още участници в импровизирания митинг.

Според близките версията за инфаркт също издиша, защото 31-годишният мъж не е имал здравословни проблеми до този момент.

Протест пред Осмо РУ в столицата:Търсете кой уби Стефан!Не се е хвърлил от моста, по лицето му има следи от побой, твърдят близките на загиналия мъж