Работата на Димитър Кацарски отдавна беше проблемна и отдавна трябваше да се вземе това решение. И при мен са идвали хора, които са се оплаквали от бавна работа по документите им в общинската администрация. Това каза пред Радио Пловдив Менда Стоянова, която е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, след вчерашната национална работна среща на партията.

Според Стоянова няма причина Пловдив да бъде разглеждан като проблемен за политическата позиция на ГЕРБ. На изборите за Европейски парламент в Пловдив постигнахме едни от най-високите резултати, така беше и на предните парламентарни избори, каза Стоянова. 

В същото време, според нея промени в местната структура трябва да има. Няма нищо лошо да има обновяване. В момента правим анализи за евентуалните кандидатури за кмет на Пловдив. Резултатите ще са ясни в края на август и началото на септември, каза още Стоянова. Тя посочи, че Бойко Борисов е изключително прав, че властта променя човека, ако не е достатъчно силен да се задържи на земята.

Една част от властимащите в ГЕРБ са се подали в една или друга посока на изкушението на властта. Не говоря само за морално изкушение, говоря за отношение към останалите хора. Някои са си повярвали прекалено много. Мисля, че това не е патент само на ГЕРБ. Трябва много по-често да си светкаме лампичката в тази посока. Това, което вчера като партия взехме решение е да имаме инструмент, който навреме да ни сигнализира, къде някой е излязал от етичините правила, не само на партията, но и на обществото. Чрез етичната комисия ще се получават и обработват сигнали. Радвам се, че през последните години в България има гражданско общество, технологиите много помогнаха, а НПО поставиха началото. Ако искаме да отговорим на натрупващото се напрежение в една, или друга област поради усещне за несправедливост, трябва да се предприемат действия за отстраняване на субективния фактор . Целта е отваряне на партията, не само към нейните партийни членове, но привличане на всеки човек, който би могъл да бъде полезен за развитието на даден регион или проект.  

Бойко Борисов: Аз наредих да махнат зам.-кмета на Пловдив Димитър КацарскиБизнесмен подал сигнал, че прекалено много се бави преписка по негов проект

Кметът Тотев за уволнението на Кацарски: Ние сме едно семейство, всичко си остава в семействотоГрадоначалникът изтъкна политически причини като основа за рокадите във властта в Пловдив