Просветният министър Красимир Вълчев обяви, че МОН ще подкрепи допълните уроци за децата, чийто майчин език не е български.

По думите му децата и училищата са различни, затова трябва да се търсят различни ресурси.

Според Вълчев за година и половина са записани близо 40 000 деца, но по-важното е да се работи с тях всеки ден.

"Многочасовата работа на учителите е най-трудна и им е необходима подкрепа от всички институции", настоя той по време на гражданския диалог "Европа в нашия дом" във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий".

По думите му разговорът за образованието е най-важен, защото той се отнася до бъдещето на децата на България.

"Предвижда се подкрепа за креативните учители и за развитие на културата на иновации в училищата, които ще доведат до истинска промяна в образованието", каза още Вълчев.  

Министър Вълчев праща на уроци децата, чийто майчин език не е българскиЦелта е те да не отпадат от системата, обясни образователният министър

"500 училища ще бъдат модернизирани през 2019 година с над 700 милиона лева от ОП "Региони в растеж", каза на свой ред Цветан Цветанов от ГЕРБ.

По неговите думи инвестицията в образованието, която е в размер на 1 милиард и 380 милиона лева, е инвестиция в бъдещето, затова всеки български учител трябва да получава достойно възнаграждение за труда си.