Вандалски акт или предизборно предупреждение стои зад погрома в Черноочене? Във вторник центъра на населеното място осъмна със стотици разхвърляни автомобилни гуми, подпалени контейнери за боклук, нарязани колела на училищни автобуси и изпочупени стъкла на три кметства в общината. Предполага се че гумите са взети от автосервиз, намиращ се близо до гарата.

„Имаше брутална и грозна предизборна агитация  от страна на ГЕРБ. На заключителния ни митинг политическата партия си позволи да мине с кортеж с цел създаване на напрежение. Извършителите на вчерашния погром са техни хора”, заяви в ефира Нова ТВ , Айдън Осман, кмет на община Черноочене. Той допълни, че училищните автобуси, чиито гуми са били нарязани, вече са изправни и децата са стигнали до учебните заведения безпроблемно. 

„Нямаме никаква вина за станалото. По време на кампанията постоянно бяхме нагрубявани. Получавахме и закани. Те може би сами са си го направили, за да ни обвинят за миналите избори”, каза още Ниязи Раиф - кандидат за кмет на Черноочене от ГЕРБ.

Полицията продължава да разследва случая. Вече има и задържани.