Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира гневно палатковите лагери и действията на демонстрантите. 

"Хората, които първата вечер отидоха - с качулките, с маските - бяха приготвили бухалки, бяха приготвили запалителни течности, с идеята - какво да правят - да ги хвърлят по полицията или да нападат полицията, с ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор. Полицията постъпи мъдро, не ги атакува. Подобни неща не могат да се търпят вече. Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са извън парламента, да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво? Да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш джендър република. Съжалявам, не съм съгласен", с този много краен коментар

В отговор на въпрос каква ще е реакцията на държавата ако се стигне до крайни действия, той отговори, "че няма нормална държава в света, в която някой атакува органите на реда и го посрещат с баница и кисело мляко".

Каракачанов направи коментара си по време на визита във Варна. Там той обяви, че се водят преговори с две държави  за подводници втора употреба, като така България да има действаща.