Измежду 7 проекта ще се избере как да изглежда многоетажният паркинг на ул. „Любен Каравелов” на мястото на ДКЦ VI на ул. „Любен Каравелов”.  Специално жури ще оценява предложенията на седемте проектантски екипа, които са дали предложението си за съоръжението.

Идеята е този паркинг да бъде най-големият от новите многоетажни съоръжения, които се предвиждат от градските власти. До няколко месеца се очаква да се даде старт на строителството на другия паркинг върху бившия ТЕЛК, а в „Западен” се изгражда такъв за 191 коли.

Именно заради това се предвижда многоетажният паркинг да бъде с най-голям капацитет от всички съоръжения от този тип, които се проектират в момента в града. Кметът Иван Тотев обаче недвусмислено каза, че този проект няма да се реализира в този мандат, но следващият кмет ще има готов проект на масата.

От седемте проекта, първите три ще си разделят наградния фонд от 10 000 лева. Победителят ще вземе 5000 лева, а вторият и третият съответно 3000 и 2000 лева. Първият класиран участник ще подпише договор и за направата на техническия проект.

Показателите, по които ще се класират проектите ще са:

1.Архитектурен образ. Максимална оценка – 20 т.

2.Капацитет на паркинга. Максимална оценка - 20 т.

3.Комуникационни връзки и безопасност на движението. Максимална оценка – 20 т.

4.Носеща конструкция. Максимална оценка – 10 т.

5.Екологичност. Максимална оценка – 10 т.

Председател на журито, което ще оценява проектите, е  шефът на КАБ арх. Петко Костадинов. Вътре са още представителят на САБ - арх. Хубена Салджиева, гл. архитект Юлияна Петрова и още двама общински служители. Журито няма да знае кой от представените проекти на коя проектантска компания е, за да няма спекулации за избора на победител.