Един от най- известните адвокати в България – Розалина Апостолова е починала след масивен инфаркт. Това стана ясно по време на делото в Окръжен съд – Пловдив срещу убиеца от Куртово Конаре – Илиян Рангелов, чийто защитник бе именно Апостолова.

Преди четири дни тя е получила масивен инфаркт и е издъхнала.

Розалина Апостолова водеше едни от знаковите дела не само в София, но и в града под тепетата. Родена е в Пловдив, но практиката й като юрист започва в столицата, където до последно е била член на Адвокатска колегия – София.  Апостолова е била дълго време държавен обвинител в Окръжна прокуратура и дори е оглавявала ведомството. В последствие става наказателен адвокат.

Тя е защитник на двама от най-нашумелите в последните години килъри – Божидар Атанасов и Илиян Рангелов.  Знаковите дела вълнуват пловдивчани повече от две години, а самата Апостолова с всички сили бранеше клиентите си.

По време на едно от заседанията в Окръжен съд –Пловдив по казуса Рангелов, тя категорично и от сърце заяви, че подсъдимият е невинен и ще го докаже.

Илиян Рангелов - осъден за убийство на две инстанции, отново отрича вината сиТой поиска делото да се гледа по общ ред

Розалина Апостолова представляваше и подсъдимите по случая „Одрин”8.  Двамата собственици на разрушения тютюнев склад бяха оправдани по всички обвинения, след като по време на съдебното следствие Апостолова представи неопровержими доказателства, че сградата не е паметник на културата. Към момента делото е отнесено до компетенцията на Апелативен съд, след протест на прокуратурата.

С уникалната си реторика, адвокат Апостолова привличаше вниманието на репортерите и съдебните заседатели в съдебна зала. Репликите й относно обвинителните тези и искания ще оставят отпечатък в съзнанието на магистратите.

Розалина Апостолова вече три години защитаваше тезата си, че сочения за килър номер 1 в Пловдив – Божидар Атанасов е невинен. В момента случаят се гледа от магистратите в Апелативен съд, след обжалване на двете доживотни присъди на Атанасов.

Божо Атанасов обжалва доживотна присъда, цитира Левски в съдаТой смята, че разковничето за неговата невинност е във времето

Опитният юрист представляваше и Ивайло Борисов – Ториното още трима души , обвинени в отвличането на 25-годишния Адриан Златков. Името на Апостолова нашумя преди по-малко от 10 години, като част от защитниците по делото „Килирите”.

Апостолова още тогава определи целия процес като „пиеса за наивници и зле режисиран филм” и пледираше за невинност за обвиняемия Васил Костов - Кеца.