Уважаеми пловдивчани, закупувайте билети само от апаратите в автобусите или на спирките! Този призив от днес се появява на електронните табла на спирките на градския транспорт в града на тепетата. Ще заработи ли обаче системата и могат ли пловдивчани да се справят с нея - наш екип отправи тези въпроси към пътниците в градския транспорт. 

"По-младите пловдивчани ще се справят с безкондукторното таксуване. За възрастните обаче би било трудно, ако системата заработи", заяви жителка на града. 

По-рано днес наш репортер направи неуспешен опит да се самотаксува в автобус №66, но не срещна ни най-малко съдействие от страна на кондуктора.

"Аз какво да направя? Този автобус е с кондуктори", отговори мъжът на констатацията, че системата не работи. Машинката отказала да приеме монетата от един лев и да издаде билет. Служителят на градския транспорт категорично отрича да е бил информиран, че от днес таксуването е електронно, а той следва да оказва съдействие на пътниците. 

В следобедните часове на деня наш екип отново провери как работи електронното таксуване, което бе експериментално въведено тази сутрин. Само двама от пътниците, които се включиха в анкетата ни, заявиха, че са успели да закупят билет от машинките в автобуса.

Какво споделиха пловдивчани - вижте във видеото:

Очакван фалстарт на електронното таксуване! Устройствата не работят, билети – от кондукторПет години след първия опит за сваляне на кондукторите от автобусите, оборудването за 1.8 милиона все още не може да ги замени