Родители на деца от клуб по борба "Тракиец" в Пловдив протестират вече половин година, че децата им няма къде да тренират. Причината – треньор от друг клуб допуска в залата външни лица по време на редовен час, за сметка на учениците на Спортното училище.

30-те деца от клуба по борба "Тракиец" останаха без зала, след като от Общината сключили договор с друг клуб и така оставили част от възпитаниците на Спортното училище без място за тренировки. При разправиите пред залата се стигна дори до бой.

Учениците от другите два клуба "Тракиец" и "Локомотив" са принудени в часовете за тренировки да упражняват други спортове като баскетбол и волейбол и то на външните игрища в минусови температури.

След месеци чакане родителите на децата се срещнаха със заместник-кмета по общинска собственост  Димитър Кацарски, който обеща скоро проблемът да бъде решен и децата да започнат нормални тренировки.

След срещата родителите и представители на Общината постигнаха съгласие  да огледат залите и да им бъде предоставена една от тях, където да се провеждат допълнителните занятия.

Още по темата вижте във видеото:

Още по темата вижте тук!

TrafficNews.bg