Протест на родителите на деца от клуб по бора ''Тракиец'' се проведе в Пловдив. Поводът за протеста бе задкулисните игри на треньора по борба на ''Атлетик'' Павел Митев, който присвоил два от четирите тепиха, предвидени за залата по борба в училище  СОУ ''Васил Левски'', обясниха родителите на малчуганите.

Негодуванието идва и от факта, че Митев допуска в залата външни лица, по време на редовен час, за сметка на учениците на Спортното. Четири тепиха са предвидени от общината за залата, един се стопанисва от Локомотив, другите два са за ''Тракиец'' и ''Атлетик''.

Септември месец Павел Митев и общината сключват договор, с който на практика изхвърлят ''Тракиец'' от стопанисването на залата. 

Стига се до там, че ученици от Спортното, които тренират в Атлетик, седят на студа пред залата в 7 часа сутринта, докато Павел Митев провежда занимание в спортното съоръжение. 

"Имам подписан договор с общината и всичко е законно", заяви пред TrafficNews.bg треньорът Митев.

Родителите се заканват всеки ден да протестират, докато общината не обърне внимание на проблема. Днес зам.-кметът по спорт на Пловдив Петър Зехтински обеща, че ще дойде лично на проверка. След два часа чакане обаче, той така и не се опяви.

Неделин Петров