С колко пари и нови имоти и автомобили разполагат пловдивските управленци? Тези отговори бяха  дадени, след като от КОНПИ публикуваха декларациите на лицата, заемащи висши държавни длъжности.

На първо място кметът Иван Тотев няма никаква промяна в имотното си състояние и в това на превозните си средства. В декларацията си за 2019 година той е посочил, че разполага с 19 000 лева налични финансови средства. Към тях трябва да се прибавят влогове в банки на него и съпругата му в размер на 70 000 лева. Парите са спестени от заплати и дарение от родителите им.

За последната година пловдивският градоначалник е изхарчил 11 000 лева за командировка в САЩ и още 4000 лева за такива в Хелзинки. И двата касови ордера са били платени от ПП ГЕРБ.

Губернаторът Здравко Димитров пък е декларирал, че няма никаква промяна в личното си благосъстояние.

Председателят на Общинския съвет Савина Петкова през последната година е декларирала прехвърлянето на два офиса от по 14 и 18 кв.м в район „Централен” на съпруга й. Наличните финансови средства на Общинар номер 1 са 2000 лева, както и влогове в размер на 66 000 лева.

Зам.-кметът по транспорт Златин Велев може да се похвали, че е получил част от наследствен апартамент в Пловдив от 69 кв.м. Той разполага още с къща двор в село Моминско, както и апартамент и гараж на името на съпругата му. Зам.-кметът си е купил Дачия Дъстър на лизинг за 28 617 лева. Въпреки това, той е спестил 12 000 лева, а жена му 10 000 лева от заплати. Още 17 000 лева има във влогове и депозити.

Новият зам.-кмет по строителството Йордан Калев разполага с три апартамента, два от които на съпругата му и детето им. Големината им е съответно 93 кв.м, 40 кв.м, и 67 кв.м. – всички в Пловдив. На името на Калев е записана още вила в Марково, магазин и гараж. Зам.-кметът по строителството е спестил 60 000 лева.

Георги Титюков, който отговаря за спорта и социалните дейности под тепетата, е записал три нови парцела в имотната си декларация. Съпругата на зам.-кмета е получила близо 5,5 дка в село Царацово. Наличните пари на Титюков са 3600 лева, той разполага и с кредитна карта за 50 000 лева.

 Зам.-кметовете – Стефан Стоянов, Александър Държиков и Розалин Петков нямат промяна в имотното си състояние.

В новата декларация на арестувания районен кмет на „Северен” Ральо Ралев също няма промяна. През 2018-а той е декларирал парцел от 2000 кв.м и апартамент от 73 квадрата, както и два автомобила – стар ягуар и фолксваген.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов през 2018-а се е сдобил с апартамент  от 89 кв.м и прилежащо дворно място на улица „Захари Стоянов” на Бунарджика. Той е закупил имота за 95 000 лева, от които 70 000 лева кредит.

Кметовете на „Тракия” и „Източен”  Костадин Димитров и Николай Чунчуков  са си закупили нови автомобили за по 4000 лева. Димитров е взел опел, докато Чунчуков е заложил на фиат.

Сериозна финансова дейност развива кметът на район „Южен „ Борислав Инчев. Освен доходите му от заплатата, той получава и дивиденти от акции и дружествени дялове в различни компании. Приходите и влоговете му се за над 212 хил. лева. Кметът на район „Западен” Димитър Колев няма промяна в имотното си състояние.