По обещанията ще ги познаете, гласи с ирония изменената библейска фраза по нашите географски ширини през изборните кампании.  По презумпция те трябва да са битки на идеи, политики и личности. Много често обаче кандидатите намесват прекалено много въображение и излизат извън здравия и прагматичния разум.

В Пловдив има стотици кандидати за кметове и общински съветници, а сред обещанията им има фантастични неща, дори за най-големите мечтатели. Кметът Иван Тотев, който гледа тази кампания по-отстрани, бе помолен да коментира кое е най-абсурдното обещание от кандидат-кметовете.

„Номер 1 в безумните предложения в Пловдив е на „Да, България”. Кaндидатът им за кмет иска да разкопае Главната и да гледаме Римския стадион през стъклен под. Има обаче една подробност -  над Римския стадион има пръст, а над нея едни канализационни колектори, които обират водата на всички магазини и сгради по Главната.

Вижте, аз като се сетя, че имаше една инсталация на Давид Черни, което бе популяризирана, като модерно изкуство, може би и с това предложение от „Да, България” гонят такъв ефект”,коментира с ирония кметът. Той отдаде значимото и на кандидатите от Християндемократическа партия на България. Те обещават безплатни детски градини, ясли, хиляди левове за новородени, както и 300 лева постоянен доход на младите семейства.

„Добро попадение е, чакам всичко да стане безплатно и да дават заплати на пловдивчани от бюджета. Имаме две седмици, сигурен съм, че ще има победител в тази надпревара”, каза Тотев с усмивка.