Стотици жители и гости на с. Калековец аплодираха кандидатът за кмет на община „Марица“ Димитър Иванов и претендентите за кметове и общински съветници от листата на ГЕРБ-Обединени земеделци на предизборен митинг на площада пред НЧ „Пробуда-1927 г.“ в селото.

„Аз съм Димитър Иванов и съм кандидат за кмет на община „Марица“ за трети мандат“, представи се управникът, който брилянтно се справи с ролята на водещ на мероприятието и за пореден път доказа, че познава отлично хората от многобройния си и пълен екип от 29 кандидати за общински съветници и 19 – за кметове на населени места.

„Признателен съм на всички жители за подкрепата на управленската ни програма през последните 8 години, защото благодарение на нея община „Марица“ придоби друг, по-приветлив и европейски облик“, посочи Димитър Иванов.

Той презентира хората, които ще работят за с. Калековец по време на следващия му мандат – кандидатите за общински съветници Димитър Гогичев – „демократ по душа, със златни ръце, благодарение, на който е факт прекрасния пенсионерски клуб в селото“ и Стойно Кирковски – „скромен човек, експерт, доказал се в бизнеса, който дава хляб на много семейства“, както и претендентът за кмет на селото Кольо Миланов – „трудолюбив и честен мъж, който винаги е работил безвъзмездно за благото на жителите на Калековец“.

„Местната власт е силна, когато има добър синхрон с общинското ръководство и с кмета на общината. Друго необходимо условие за добрата работа е кметът да подбере добре екипа си“, изтъкна Гогичев. Той допълни, че именно подобно единство между кметовете на общината и на с. Калековец е довело до изграждането на пенсионерския клуб и на новата детска градина в селото, която до дни ще отвори врати.

„За да има нови изпълнени обещания в с. Калековец, гласувайте на местните избори с бюлетина №67“, обърна се към хората Гогичев.

Кандидатът за кмет на Кольо Миланов припомни, че зад гърба си има 14 години като секретар на кметството в с. Калековец и два успешни кметски мандата.

„Този път не съм сам – зад мен стоят общинските съветници и най-работещият и ефективен кмет на община „Марица“ г-н Димитър Иванов. За мен е чест да бъда в неговия екип и да представлявам всички Вас“, допълни Миланов и призова жителите на 27 октомври да изберат бюлетина №67.

Димитър Иванов покани на сцената и доайена в Общински съвет „Марица“ с 4 последователни мандата – кандидатът за общински съветник от с. Граф Игнатиево и председател на СДС в община „Марица“ Пламен Петков, ревностен радетел на демокрацията още от нейното зараждане.

„Сигурен съм, че през следващите 4 години с. Калековец неотклонно ще върви към мястото, което му се полага, а именно - естествен център на Тракия икономическа зона и на бизнеса. Селото ще стане най-притегателното място за инвестиции не само в община „Марица“ , но и в цяла Южна България, което означава висок стандарт на живот на жителите на Калековец“, каза Петков и апелира на местния вот избирателите да гласуват с бюлетина №67“ за „големия, демократичен и обединен отбор с водач Димитър Иванов“.

„12 години ГЕРБ и Обединени земеделци са в коалиция, а от 4 години управляваме заедно и това се случва благодарение на председателя на структурата на ГЕРБ в община „Марица“ Гергана Трендафилова, човек с богат политически опит, 3 мандата общински съветник и 2 мандата начело на Общински съвет „Марица“.

С тези думи Димитър Иванов представи съветник №1 в общината.

„За мен е чест да застана тук, пред Вас, и да благодаря за подкрепата, която ни гласувахте през последните 4 години. За пореден път ГЕРБ и Обединени земеделци са заедно, за да поискаме Вашия вот на доверие за отбор №67. Ние не казваме, че сме направили всичко, но молим за подкрепата Ви, защото искаме да довършим започнатото, под водачеството на нашия капитан Димитър Иванов“,  обяви Гергана Трендафилова и думите й бяха посрещнати с аплодисменти.

Кандидатът за кмет на община „Марица“ каза, че е горд с всичко постигнато през двата си мандата, съвместно с жителите на селищната система.

 „Община „Марица“ е в Топ 4 на общините в България с най-ниска безработица - с под 1 % след големи градове като София, Бургас и Пловдив. За нуждите на бизнеса са необходими кадри. Затова в с. Маноле изградихме първото средно училище на територията на нашата община, следващата година е ред на с. Калековец да има свое собствено средно училище“, добави Димитър Иванов.

Той избори и останалите постижения по време на последните 8 години – строеж на 9 нови детски градини от първа копка, реновиране на всички останали, изграждане на 2 нови читалища, 3 нови кметства, 3 нови Здравни служби, над 40 детски площадки, 40 км асфалтирани улици, над 120 км подменен водопровод, над 60 км канализация, включително и в с. Калековец, строителство на първите две пречиствателни станции, старт на Пречиствателна станция за питейна вода, подмяна на уличното осветление в 5 села, като новото е с енергоспестяващи осветителни тела със софтуерно управление и 10 години гаранция, световната туристическа сензация Малтепе без аналог в света – бъдещата емблема на община „Марица“ и много други.

„Заставам отговорно зад екипа си, по чийто проект е това бижу, което до дни ще даде радост, уют и щастливи и безгрижни дни на децата на селото“, посочи великолепната сграда на новата детска градина „Весела“ Димитър Иванов.

Той бе категоричен, че е горд с успехите на ръководения от него екип и е сигурен, че на 27 октомври ще получи вот на доверие от жителите на община „Марица“.

„По-пълен, по-здрав и по-добър отбор от нашия няма“, отсече кандидатът за кмет Димитър Иванов и публиката изригна в нестихващи овации.

На събитието присъстваха кандидатите за кметове - Николай Тошев - на с. Труд, Величка Величкова – на с. Рогош, Йордан Енев – на с. Маноле, Кольо Миланов – на с. Калековец, Димитър Тосев – на с. Войводиново, Димитър Петров – на с. Царацово, Нестор Чочев – на с. Граф Игнатиево, Десислава Дингилева – на с. Строево, Георги Калоферов – на с. Костиево, Иванка Пачева – на с. Бенковски, Иван Кузев – на с. Манолско Конаре, Йосиф Асенов – на с. Динк, Иван Иванов – на с. Ясно поле, Димитър Андреев – на с. Крислово и Мирчо Петров – на с. Трилистник.

Участие в митинга взеха и претендентите за общински съветници - директорът на ОУ „Свети Климент Охридски“ в с. Рогош Петър Славков, бизнесменът от същото село Тодор Итов, учителят и треньор от с. Труд Александър Богданов, Георги Разпопов от с. Царацово, Йорданка Стоева от с. Костиево, Велина Панчева от с. Трилистник, Мария Николова от с. Войводиново,  Петър Стайков от с. Труд, Димитър Джумерски от с . Крислово, Петко Чочев от с. Строево, Иван Гешев от с. Рогош и Антоанета Сидерова от с. Скутаре.

Накрая всички се хванаха на традиционно българско хоро, което естествено бе поведено от кандидата за кмет на община „Марица“ Димитър Иванов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!