Многоетажни паркинги, нови пътни връзки, нови училища и детски градини и ясли. Това са основните акценти в програмата на Костадин Димитров за развитие на район „Тракия“ за следващия мандат.  През последните години „Тракия” се обособи като район в Пловдив, който има всичко необходимо за добър живот, без да трябва да се напуска пределите му. Преди повече от 10 години на района се гледаше като на изолирано място от града, в което жителите му единствено се прибират, за да спят.

Нещата днес са по-различни, а според Костадин Димитров, който изкара два мандата като районен кмет и се бори за трети, има още много потенциал за развитие.

Голямото облагородяване на микрорайоните,парк Лаута и другите зелени площи,както и спортните площадки са единият от акцентите в програмата на Димитров. Другият е свързан с инфраструктурата и големите проекти.

Как се промени „Тракия” за 8 години и какво иска да промени Костадин Димитров в района?Голямата метаморфоза на квартала тръгна от парк „Лаута”, който още може да се развива, смята кандидатът на ГЕРБ

На първо място най-спешните неща са свързани с удължаването на срока на експлоатация на булевард „Освобождение“, преасфалтиране на бул. „Съединение“ пред  училище„Черноризец Храбър“, и ремонт на Околовръстното на „Тракия“.

„Успяхме във времето да направим така, че ако някъде има неравности, веднага да се оправят. Не сме си позволили нито за миг, тракийци да се разочаровани – ремонтираме улиците по четири различни начина, дори и през зимните месеци“,обясни Димитров. Той каза, че имa необходимост от разширяване на уличната мрежа – да се изгради улицата покрай Ботаническата градина. По този начин ще се свърже и блок 5 с Цариградско шосе. Други приоритети са направата на новия лъч на Околовръстното от Скобелева майка до Асеновградско, който ще изкара транзитния трафик от Тракия, както и връзката между „Южен“  и „Тракия“ през жп линиите.   

„Многоетажните паркинги – това е бъдещето.  Преди години се ползваше само по една кола на семейството, сега всеки има по две. Това превозно средство трябва някъде да нощува. Много хора ползват и служебните си коли след работа. Новите паркинги не трябва да стават за сметка на зелените площи, това ни съветват световните урбанисти.  Силно мотивирани сме да направим първия многоетажен паркинг в района до блок 15. Той ще се финансира от Фонда на фондовете, като на първия етап ще е 3-етажен с по 100 коли на етаж. Но има възможност да го направим до  7 етажа.  С него ще се опитаме да успокоим напрежението  в района. Трудно ще е преминаването от навика – паркиране пред входа до 100 метра от дома им, но с времето ще стане. Паркингът ще е на достъпна цена, ще има охрана, а освен това колата ще е на сухо“,обясни районният кмет.

Други дава обекта, които са планирани в „Тракия“ са футболната база на „Локомотив“ върху 29 декара, както и Hi-Tech центъра за растителна защита за 15 млн. евро.

„Базата се надявам възможно най-скоро да се изгради, което ще даде още един спортен център. Опитваме се във всяко училище да има футболни игрища с изкуствено покритие, което до 17:00 часа е безплатно за децата. Искам „Тракия“ да е най-спортният квартал в Пловдив“ , каза кметът на района.  Той се надява и новата Математическа гимназия да бъде в района.  Това е огромна гордост на българите  - децата по света печелят олимпиади по математика и информатика.

През последните години и много млади хора са се завърнали от чужбина, а това поражда и нуждата от нови места в забавачките. Според  Костадин Димитров разширяването на няколко градини и ясли ще направи така, че да няма недостиг. Предвижда се в детски ясли „Приказка“ да се направи нов корпус с четири групи.

„Успяхме да направим така, че в „Тракия“ да има всичко необходимо. През годините, ако нещо липса на някакъв начин било то  жива риба, биопродукти, магазини, аптеки – винаги съм се опитвал да привлека такива обекти в район.  Може би трябва да изградим един културен център в района през следващия мандат. Смятам, че темпото през последните два мандата бе високо в развитието на района, а аз мисля да го увелича през следващия“, завърши Димитров.

Подкрепете кандидатът на ГЕРБ за район "Тракия"  Костадин Димитров с номер 43 в интегралната бюлетина! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!