През последните години „Тракия” се обособи като район в Пловдив, който има всичко необходимо за добър живот, без да трябва да се напуска пределите му. Преди повече от 10 години на района се гледаше като на изолирано място от града, в което жителите му единствено се прибират, за да спят.

Нещата днес са по-различни, а според Костадин Димитров, който изкара два мандата като районен кмет и се бори за трети, има още много потенциал за развитие.

„Успяхме да задвижим множество инфраструктурни проекти през последните два мандата, които завършихме до финал. Може би най-емблематичният момент от развитието на район „Тракия”  бе парк Лаута. През 2011 година беше трудно да се премине през парка. Това беше поредното тъмно, неугледно  и опасно място за хората, пък камо ли  да се мисли там за отдих и забавление. В момента мястото е една алтернатива  на Гребната база. Място, където при хубаво време е изпълнено с живот, като дори има опашки по детските площадки за използването на съоръженията”, каза Костадин Димитров.   Той разказва, че опашки е виждал и за ползването на барбекютата в парка, като наведнъж са провеждали по 4-5 рождени дни.

„Парк Лаута е прекрасно място за фолклор, за народна музика, традиции, които можем да споделим с близките ни хора без да напускаме пределите на града. Място, където направихме 2 фитнеса на открито, 3 детски площадки, поставихме осветление, облагородихме цели зони в него, като създадохме много атракции”, каза районният кмет.
Ако бъде избран отново за кмет на района, той ще продължи да развива парка. Това, което е записано, като неотложено е оправяне на напречните алеи, като на места може и да се преасфалтират изцяло.  Димитров желае много и да направи зона за спорт на открито за по-възрастното население на района. Той даде пример, че всяка сутрин в Лаута има над 80 жени, които спортуват, като иска да направи съоръжения, които биха могли да бъдат ползвани от тях.

Разширяването на Лаута пък продължава. За последните години са се залесили над 2600 дървета, като парковата зона е увеличена с 80 дка. В тях е изградена пешеходна алея, която свързва А12 с А13, а когато има възможност за сянка и съоръжения на открито несъмнено, ще е следващата зона интересна за пловдивчани.

Извън парк Лаута, всеки едни микрорайон е обходен и се знаят проблемите му и желанията на хората в него.

„Успяхме да направим много неща в редица микрорайони, а някъде да довършим докрай инфраструктурата. Винаги сме работили на принципа:  гражданинът Х  иска N на брой паркоместа, гражданинът Y иска асфалтиране пред входа, другият тротоар, следващият сонда, за се поливат градинките. Те го искат – ние го изпълняваме.  Опитваме се да работим по всеки детайл от пейката до предблоковата козирка, като го съгласуваме се гражданите и задоволяваме исканията им”, споделя кметът на „Тракия”.

Кандидатът на ГЕРБ вече е начертал и следващите си цели – в микрорайоните  А8, А10, А11 – има редица неща за довършване.  След изборите ще започне работа около блокове 100, 80, 156 и постепенно ще се върви към другите.

„Много неща зависят и от финансирането, но ако то е добро, имаме готовност за 3-4 микрорайона да започнем веднага работа. Имаме разговори с хората, а всички дейности ги съгласуваме с ВиК, с кабелните оператори, гражданите и фирмите в районите”, казва Димитров.

Спортът е друг от основните приоритети на Димитров, като до този момент половината спортни игрища в района са обновени – има над 15 игрища за футбол. Целта е на всеки микрорайон да има  и по един фитнес на открито от висок клас и детска площадка.

Следващите, в списъка на Димитров са спортните площадки пред блоковете – 73, 3 ,199, 97, 187 и към  училище   „Черноризец Храбър” и детска градина „Кремена”.

Подкрепете кандидатът на ГЕРБ за район "Тракия"  Костадин Димитров с номер 43 в интегралната бюлетина! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!