Рестарт на проекта за снабдяването на Пловдив с чиста планинска вода

Областна управа пусна нова поръчка за 18-километровото трасе от „Доспат-Въча”

Пловдив
02.02.2019 12:00 4288 3
Рестарт на проекта за снабдяването на Пловдив с чиста планинска вода

Областна управа е рестартирала проекта за снабдяването на Пловдив и региона с чиста планинска вода от каскада „Доспат – Въча”.  Тя отново е с прогнозна цена от 350 000 лева, а оферти ще събират в следващия месец.  Това е трети опит да се намери компания, която да направи основата на дългоочаквания проект, а именно предпроектните проучвания. Преди нова година областният управител прекрати поръчката, тъй като само  една фирма бе с изрядни документи.

Четирите компании бяха „Аквапартньор” ЕООД, „Рутекс” ООД,  „Стройинвестконсулт” ООД и Обединение „ВС Въча 2019”. Само последната обаче бе допусната.

Областният управител обясни, че е прекратил поръчката, тъй като е искал реална конкуренция и даване на работещи решения за проекта.  Тогава Димитров каза, че е поканил фирмите участници и за следващата процедура, която сега бе пусната.

„ Виждаме, че състоянието на питейната вода непрекъснато се влошава. Самото изпълнение не е толкова трудно, тъй като водата ще идва по гравитачен път.  Отделно проектът е много олекотен -  от 35 км сме го намалили на 18 км.  Лично съм го минавал пеша цялото трасе с джипиес система, което показа, че тръбите ще минават по сервитута на сегашния напоителен канал“, каза губернаторът.

Чиста планинска вода ще потече от чешмите в Пловдив, правят 18-километрово трасе от ВъчаОбластна управа ще рестартира обществената поръчка за каскада „Доспат-Въча“

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
3 Коментара
Сортирай по
коментар

Антон Антонов 04:53, 03.02.2019

Чиста планинска водица... Защо вече няма риба в нея??? Колко градове и села си изхвърлят фекалните води и боклуците в пея? Голям зор имат... Водата в Пловдив е чиста и се вади от 170 м. Човек от ВиК ми го е казвал! Още през социализма има предложение за водоснабдяване от язовира, но е отхвърлено с мотив, че водата е застояла и не е годна за пиене!

Oтговора0
коментар

Тодор Вълев 15:04, 02.02.2019

Крайно време е да се случи

Oтговора0
коментар

Мария Нанчева 15:55, 02.02.2019

Че тя нали от Копривките идваше водата в Пловдив. Какво се е случило с тези съоръжения ?

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина