Приятел на загиналия 29-годишен мъж в Златитрап, който е на мястото на инцидента, обвини всички по веригата на строителите за това, че не са осигурили безопасността на работника, предаде репортер на TrafficNews.bg. Оказва се, че пострадалите са от пловдивската фирма Софстрой инвест ООД, а строител е НКЖИ, съобщи пред репортера ни Атанас Чернаев, шеф на Инспекцията по труда.

Опитахме да се свържем с фирмата, в която е работел загиналият млад мъж от Шишманци и други трима, които са пострадали в различна степен. От там обаче отказаха коментар с мотива, че това е телефонът на счетоводната кантора, с която работи фирмата, нямат никаква информация и не могат да предоставят телефона на управителката на Софстрой инвест ООД.

Междувременно стана ясно, че един от пострадалите при инцидента край Златитрап работници е бил откаран в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Мъжът е с травма на гръбнака. Сериозно е засегнат и единият му глезен. Първоначалната информация е била, че има открита фрактура, но се е оказало, че става дума за рядко изкълчване. Все пак му предстои операция на крака.