"Презареди България” ще е името на новият политически проект на Николай Бареков. В ръководството на партията - наследник на ББЦ влизат дългогодишният политически сътрудник на Бареков в ЕП и ЕКР Георги Балабанов, брат на известния телевизионен комик и имитатор на Бойко Борисов Ненчо Балабанов и Катя Иванова, член на ЦИК. Това стана ясно по време на провелия се днес Трети национален конгрес на партията, който прерастна в Учредителен за новият проект.

За лидер на партията единодушно беше избран Николай Бареков. Зала 6 на НДК беше препълнена, въпреки че над 500 членове и симпатизанти бяха затрупани от преспи и лавини и не са успяха да стигнат до София.
 
Над 200 000  българи за една седмица са гласували в интернет какво да бъде името на новата партия. Безспорен фаворит - с над 60% се оказало името „Презареди България“, пише в прессъобщението. 
 
Преди Конгреса се проведе конференция на тема "Европейските аспекти в борбата с корупцията". Специален гост-лектор на събитието беше бившият премиер на България Ренета Инджова. В нея трябваше да бъде вземе участие и премиерът на Сърбия Зоран Живкович, но на път за събитието тази сутрин той бе възпрепятстван заради блокаж на пътя в Сърбия. „Ще организираме отново неговото гостуване. Но имаме високата чест да сме удостоени с присъствието на единствения български премиер от прехода, който си тръгна от властта с високо вдигната глава - г-жа Ренета Инджова. Тя не е член на нашата партия, но симпатизира и одобрява нашите идеи“, обърна се към залата Бареков и отправи благодарности към присъстващите.