Финансовата криза в летище Пловдив се задълбочава, научи TrafficNews.bg

Всички сметки на аеропорта са запорирани заради неплатените осигуровки през последните девет месеца. Служителите трябва да вземат заплати на 16 юли, но по всичко личи, че това няма как да се случи, освен ако няма някаква тайна сметка на летището. 

Аеропортът продължава да трупа задължения за неплатени сметки като електроенергия и дължи пари към доставчици. Предстои да бъдат съкратени нови 43 души от летище Пловдив, които са предимно от оперативните звена, свързани с обработването на самолетите.

След предстоящите съкращения в летището ще останат около 100 човека, от които 20% ще бъде броят на административния състав. В същото време има нови назначения в администрацията. Успоредно с това се готвило и увеличение на заплатите на чиновниците, твърдят източници от летището.

Първия ефект от минаването на дневен режим на работа на летището е на лице. Традиционното учение между български и американски военни, което се провежда край Пловдив се е отказало от услугите на летището, защото не могат да изпълняват нощни полети. Това са реални загуби за бюджета.

Предстои да се разбере и кога Райънер ще каже, че окончателно спира полетите от Лондон до Пловдив, заради задълженията на Фонда за развитие на летище Пловдив към авиокомпанията.

Още новини за Летище Пловдив - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg