Общинските съветници не гласуваха даването на 10 декара на частно училище „Класик” зад мол Пловдив. Въпреки че точката бе внесена в дневния ред, кметът се обяви срещу решението. Според него 10 декара са твърде голямо пространство за училище, още повече че в този район вече има дефицит на парцели.

„Не съм против да се правят училища, но конкретно това инвестиционно намерение не го одобрявам. Може да разгледаме друго, което да е на по-малка площ. Там скоро ще има нужда от нова детска градина и част от този терен е подходящ”, каза градоначалникът.

Припомняме, че инвестиционното намерение бе на частно училище „Класик” за нова сграда, в която трябваше да се обучават 200 деца от всички класове. В момента в пространството между Пещерско шосе,  „Копривщица”, „Свобода” и „Перущица” се вдигат редица жилищни комплекси. Най-близката детска градина е новата сграда на ЦДГ „Мир”, която обаче и в момента обслужва голяма територия.

Строят училище в Пловдив за над 200 деца СНИМКИУчебното заведение се намира в застрояващия се квартал около Младежкия хълм