Ново частно училище за над 200 деца ще бъде построено в ЖК "Младежки хълм" в пловдивския район "Западен", научи TrafficNews.bg 

Просветното здание ще се издига в един от най-бързо разрастващите се квартали на Пловдив, в който има бум на жилищно строителство, облагородяване и създаване на инфраструктура. 

В карето, заключвано между булевардите "Пещерско шосе", Копривщица и 6-те септември досега нямаше училище. Именно този дефицит ще бъде попълнен с изграждането на новата училищна сграда. 

Теренът, предвиден за социална инфраструктура, е общинска частна собственост и е предвиден за образователен комплекс по плана на Парк "Отдих и култура", кв. 11.

Към момента плануваната за застрояване земя пустее, обрасла с дървета. Теренът се намира се в непосредствена близост до новите жилищни комплекси и административни сгради зад Мол Пловдив. Частното училището ще се разположи на територия от малко под 10 декара, като се предвижда в него да се обучават деца от всички класове - основно училище и професионална гимназия.

Очаква се до месец да бъдат издадени всички разрешително за строежа и да се пристъпи към строителни работи.