Времената, в които БСП респектираше с личности в своите листи за народни представители, вече изглеждат като ехо от друга епоха. Разпадът при социалистите изглежда необратим, а дори вече и най-приближените до Корнелия Нинова обръщат гръб на организацията.

Докато Нинова обяснява в национален ефир, че няма напускащи от партията в Пловдив и областта, бегъл поглед върху листата в 17 МИР, показва тоталната организационна немощ  на социалистите.

Нинова: Няма молби за напускане от БСП нито от Перник, нито от ПловдивСпоред нея малка група атакува по грозен начин, не се съобразява с мнозинството

За първи път в новата история БСП, тя се явява едва с 10 кандидати в многомандатен район от 11 народни представители.  Дори малки партии, които дори нямат шанс да минат единия процент са успели да попълнят пълна листа с 22-ма кандидати.  Неслучайно и написахме наскоро, че коалиционните партньори на БСП стават повече от членовете им.

Коалиционните партньори БСП - повече от членовете им, готви ли Нинова да загаси лампите?

Водач на листата в 17 МИР е Манол Генов, чиято фигура е повече от спорна, не само в БСП, а и в цялата Пловдивска област. Прави впечатление, че една от най-приближените  на Корнелия Нинова – Веска Ненчева не фигурира в листата. През последните 6 години тя бе неизменна част от Народното събрание, като на няколко пъти бе и водач. Повече от ясно, че тя е бойкотирала листата, защото не е била сложена  начело.  Това пък ясно показва, че хората, останали в БСП, не се вълнуват от друго, освен от собственото си положение.

В областната листа няма нито  една разпознаваема личност, а на 10-тото  последно място  са сложили „гражданска квота” в лицето на Димитрия Митренова. За последните четири години тя смени редица партии, като бе и кандидат от формацията на Васил Божков – Черепа „Българско лято”. Нейните възгледи са за легализиране на конопа  и биоземеделие.

Още по-показателен е примерът е, че в опита си да пълнят листата от БСП са сложили 20-годишен в нея. Георги Еленов е отпаднал като кандидат, тъй като  няма навършени задължителните 21 години. 

В Пловдив град Иван Петков – Бебето е успял все пак да намери още 21 кандидати, но и там листата не блести с потенциал и капацитет. Единственото достойнство, което бе изтъкнато за нея е, че Петков е единственият пловдивчанин водач от „големите партии”, а това не се било случвало от 18 години.

Новата „левица” в челен сблъсък с остатъците от БСП в пловдивския РИКВалери Жаблянов и Иван Петков – Бебето в битка за изстрадалия ляв гласоподавател

Бегъл поглед обаче към водачите на листи при БСП от началото на прехода показват водачи „гастрольори” като академик Благовест Сендов , Стефан Данаилов, проф. Иво Христов и дори Кристиян Вигенин. Сега достойнството на първия е, че е от Пловдив.

Изглежда скоро, че единственото достойнство, което ще имат хората  в БСП е, че ще са социалисти. Нещо, което не е сигурно за нейния лидер…