„Подавам оставка като член на БСП!”, обявява Корнелия Нинова в празната заседателна зала на „Позитано” 20.  В ъгъла на залата пляскат 20-тина души, които обаче не са членове на Столетницата,  защото просто такива липсват, а представители на коалиционните партньори. След това Нинова гаси лампите на централата на социалистите и се завръща победоносно в СДС, откъдето тръгва политическата й кариера.

Този невероятен разказ може и да се окаже „пророчески”, предвид надпреварата между Нинова и непокорните социалисти. От няколко седмици е истинско клане при „левите”, като се броят ежедневно скъсаните червени книжки.

Нинова изключва 20 социалисти, напускат 40, Нинова изключва 40, напускат 80…. Ако перифразираме известният анекдот, то съвсем резонно може да кажем – „Изключването на един социалист е трагедия, изключването на стотици – просто статистика”.              

Докато операторите въвеждане на данни в „Позитано 20” вече не знаят кой е член, кой е напуснал, и кой е изгонен, Нинова обяви победоносно, че е привлекла още 10 партии в голямата лява коалиция. До този момент никъде не се споменават именната им, а снимката, която публикува Нинова говори красноречиво за коалиционната политика.

Но разбира се, имената не са важни, важното е, че са леви и са партии. Въпросът е да има бройка, за да се компенсират напускащите орди от социалисти. Целта пред Нинова е за всеки напуснал член, по един коалиционен партньор в „левия спектър”. Макар и всяка партия да се състои от един-единствен човек, впрочем, както казах - БСП върви натам.

120 пловдивски социалисти напускат БСП! Нинова приватизирала партиятаОтцепниците сформират ново сдружение

 

Кметът на Перник: Напуснах БСП заради постоянна омразаТой е категоричен, че има капсулиране на ръководството.