Мащабна реконструкция на подлеза на Гладстон ще стартира до края на годината, заяви кмета на Пловдив Иван Тотев. Съоръжението, което е строено преди 30 години, вече е започнало да се амортизира поради факта, че тогава не е изградена хидроизолация. Заради това в най-скоро време ще започнат ремонтни дейности, като те ще бъдат разделени на три етапа.

Очаква се целият ремонт да струва близо 7 милиона лева. Общинските съветници отпуснаха 500 хиляди лева, с които да започнат строителните дейности, а другите пари ще бъдат разпределени в следващи бюджетни години. Община Пловдив ще се опита да вземе и част от средствата от ведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерството на регионалното развитие. Реконструкцията на подлеза е пряко свързана и с проекта на площад "Централен", който вероятно също ще започне до края на годината.

Кметът предупреди, че когато започне ремонтът движението в едното платно ще бъде затворено, а в другото движението ще бъде двупосочно, но това вероятно ще стане до края на годината.