ГЕРБ биха спечелили парламентарните избори, ако вотът се бе провел, непосредствено след избирането на Румен Радев за президент. Това показва анкетата на TrafficNews.bg,  в която участие са взели 2956 души.

За партията на Бойко Борисов биха гласували 32,07 % от имащите право на глас. На второ място е БСП е със 17,29 %. Плътно зад двете водещи партии е евентуалният политически проект на Слави Трифонов. За шоумена биха гласували 15,29 %.

Ако се запази сегашната изборна система с пропорционално разпределяне на мандатите в следващото Народно събрание ще има най-малко 6 формации.

Четвъртата по сила ще е Патриотичният фронт с 8,46 %.  Изненадващо на следващо място е проектът на Веселин Марешки, който завърши четвърти на президентските избори. За него биха пуснали бюлетина 4,53 %.

Гласовете на Реформаторския блок е разбит на две, след като Радан Кънев заяви, че ще прави нов политически субект със съратниците си от ДСБ. За него гласът си биха пуснали 3,28 %, а за останалите партии от блока биха гласували 2,03%.

Без шанс за влизане в следващия парламент са АБВ и проекта на Татяна Дончева Движение 21.

ДПС и ДОСТ също са под 1 %, но обичайно подобен тип анкети не може да хване електората на двете партии поради етническия му статут и географското им местоположение.

TrafficNews.bg