Бившият Детмаг „Снежанка“ вчера светна и посрещна стотици посетители, след като 15 години пустееше. Любимият на поколения пловдивчани детски магазин се превърна в сцена на модерното изкуство. В новият арт.център на Главната улица бе открита експозицията „Тук навсякъде“ на фондация „Модерни изкуства“,курирана от културолога Владия Михайлова, пише PlovdivTime.bg

Инсталации, художествени произведения, видеоматериали, документи, интервюта с приятели, партньори и екипа разказваха за трънливия път на фондация, заела се с популяризирането на съвременното изкуство. "Това, което направи фондация „Отворени изкуства“ с цялата си дейност, беше насочено към връщането на достойнството на младия гражданин,“ обобщи Катрин Сариева.

В „Тук навсякъде са подредени произведения на художниците Лъчезар Бояджиев, Светлана Мирчева, Димитър Шопов, пърформанс на Войн де Войн, карта-анимация на НОЩта през годините от Петко Танчев. Включени са още и произведения на Правдолюб Иванов, Кирил Кузманов и документация от проекта за „Създаване на Музей за съвременно изкуство в България” на Иван Мудов.