Влогърът Слави Панайотов изобщо не е предполагал, че 1500 души ще откликнат на призива му да покорят заедно връх Мусала, за което сега го грози глоба от 500 до 5 000 лева, защото походът се оказал в зона, където не е разрешено струпване на много хора.  

"Даже и не предполагах, че ще има толкова голям интерес към масовото изкачване на Мусала. Искахме да дойдат възможно най-малко хора, за да нямаме предпоставки за струпвания.

Затова и не искахме да правим излишна реклама. Който си е истински фен, той си е проследил и записал датата и часа. Във Фейсбук бяха потвърдили около 250 човека, нямаше как да знам, че ще бъдем близо 1500", сподели пред TrafficNews Слави Панайотов, който има близо 600 000 последователи във видеоплатформите.

Самият той публикува видео, което озаглави „1500 души покориха Мусала с мен, а държавата иска да ме глоби". 

Пловдивчанинът е категоричен, че целта на събитието е била да се откъснат хората поне за ден от таблети и телефони. За глобата обаче популярният младеж разбрал едва тази сутрин от медиите. Слави твърди, че не му е връчено постановление или акт. 

"Ядосах се на думите на директора на Национален парк "Рила" Красимир Андонов, той даже не беше там на място, а твърди, че съм се държал агресивно. Хората, които ме познават знаят, че не съм агресивен. Нито съм се държал грубо, нито съм обиждал. С мен бяха около 30 човека, те могат да потвърдят. Вярно е, не си дадох данните, но учтиво отказах да подпиша и си тръгнах. Не съм бил груб", разказа още пред TrafficNews влогърът.

Буквално за минути той получи хиляди коментари с подкрепа. Много от коментиралите предложиха и подписка срещу санкцията. От самия него стана ясно и, че няколко адвокатски кантори са се свързали с него за безвъзмезден труд и обжалване. 

Известен пловдивски влогър заплашен от 5 бона глоба заради масово изкачване на МусалаСлави Панайотов е категоричен, че ще обжалва

Национален парк "Рила" обаче са с друга версия за случилото се. Те твърдят, че той е извършил масово мероприятие без съответното съгласуване.

Шефът на парка Андонов потвърждава, че не е бил пряк свидетел на случилото се, но цялата информация му е била предадена от отдел "Паркова охрана и контрол".

"Беше пуснал само едно писмо на което ние отговорихме, че е необходимо да подаде заявление по образец за съгласуване на тази дейност. Това е място на което правилата са по-строги и е ограничен броят на групите. Допускат се по 20 човека на група, а той е бил с над 1500", каза пред TrafficNews Красимир Андонов, директор на дирекция Национален парк "Рила".