Майстор пекар заряза Маями, за да се върне в България и да меси хляб и козунаци. Той управлява малка пекарна в Пловдив, а мечтата му е да възстанови старите български традиции и отношението на хората към хляба, пише GlasNews
 
Димитър Йолтов е работил дълго време в пекарна в САЩ. След като натрупал опит, папки с рецепти и работил всекидневно по 15-16 часа на ден, се решил да се върне в Пловдив, за да отвори малка пекарна. В Страстната седмица в нея приготвят предимно козунаци. 
  
Пекарната на майстора е една от най-известните в Пловдив. Той е член на Холандската пекарска школа и от тях получава закваска за хляб. Оригиналът е на 300 години и идва от френски манастир. 
 
Хляб се прави с любов, козунакът също. Това е мотото на майстора-пекар. И допълва – нужно е търпение. 

Великденската трапеза в цифри: Колко похарчи пловдивско семейство преди празникаЕто какво установи проверка на Trafficnews: