Пловдив има нов кмет, който ще се разпорежда с всички градски проблеми през днешния ден.  Абитуриентката Йолена Гешева  от ЕГ „Иван Вазов“ ще седне в креслото на кмета Иван Тотев по време на инициативата „Мениджър за един ден“, който се провежда за 15 път под тепетата.

Мечтата на новата кметица на град е да учи стоматология и да развие свои собствен бизнес. Тя е известна, че е един от учениците, които стоят зад проекта „Книгосвет“, уред за  четене на тъмно.

Йолена е и  национална шампионка по триатлон. Най-добре се чувства на върха на Альоша заради енергията, коeто носи това място. Първият въпрос, който ще зададе на Иван Тотев е дали на нейните години той е смятал, че ще стане кмет. Това, което й направило неприятно впечатление са многото разкопани улици в Пловдив.

В  инициативата „Мениджър за един се включиха“ 18 институции, компании и организации. В тях 54 ученици ще се запознаят от близо с дейността им.

 „Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините правят част „мениджърите за един ден" от работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техния сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание“, обясниха от Общината. За участие в инициативата в страната са кандидатствали над 2000 ученици и студенти и над 300 компании и институции, осигуряващи работни места за „мениджърите“.