Депутатите от „Има такъв народ“, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" отстраниха от поста председателя на парламента Никола Минчев. Дебатът в пленарната зала продължи 5 часа и в край на сметка Минчев бе отстранен с гласовете на 125 народни представители на ИТН, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

Опозицията призна, че проблемът не е Минчев, а управлението на кабинета и така дебатът прерасна от „за“ или „против“ Минчев в „за“ или „против“ правителството.

Депутатите от „Продължаме промяната“, БСП и „Демократична България“ посрещнаха Никола Минчев с аплодисменти.

Мирослав Иванов от ПП поема поста председател на 44-тото народно събрание до избора на нов.

Вечерта се стигна и до протести пред парламента в подкрепа на Минчев. Стигна се и до ексцесии като протестиращите замериха с бутилки Тошко Йорданов и членовете на "Възраждане".

Свалиха Никола Минчев като председател на НС125 депутати гласуваха „за, 113 „против"

Депутатите не се споразумяха кой да бъде новият шеф на НССрокът за избор на нов председател според правилника на парламента е 14 дни от приемането на решението

Протест пред парламента в подкрепа на Никола МинчевPо-рано днес той бе отстранен от поста председател на Народното събрание

Кирил Петков, Асен Василев и Никола Минчев излязоха при протестиращите пред парламентаХората заявиха, че ще протестират всеки ден

Напрежение пред парламента: Замериха с бутилки Тошко ЙордановНа задния вход на парламента, с бутилки бяха замервани и представители на „Възраждане"

Впечатляващи, модерни, екологични и иновативни - това са сред характеристиките на камиони, автобуси и специализирани превозни средства, които са представени на 5-тото издание на TRUCK EXPO 2022 в Международен панаир - Пловдив. 

Най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия у нас представя новите продукти и специализирани технологии на водещите световни брандове тежкотоварни автомобили, като BMC, DAF Ford, Isuzu, Iveco, Mercedes-Benz, Renault, Scania, Volvo.

Бъдещето пристига и в Пловдив: Електромобили, дигитализирани влекачи и новия автобус на ЛудогорецВодещите световни брандове тежкотоварни автомобили представиха бъдещето в индустрията

“Поучително е да видим как се развива една индустрия, която всяка година бележи ново стъпало на технологичното си развитие. В това отношение е още по-предизвикателно за мен, като представител на изпълнителната власт, защото ние изоставяме с регулациите Всяка година научаваме много от индустрията и трябва да намерим начин да регулираме това развитие. Умните автомобили и превозни средства изискват много по-добри пътища, много по-добра инфраструктура, но и нови регулации, които да минимизират произшествията на пътя. Както казах, технологиите определено, изпреварват регулациите“, посочи министърът на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов, който откри изложението на Международното изложение за товарни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства TRUCK EXPO 2022. Форумът ще продължи три дни и се провежда на откритите площи на територията на Международния панаир.

Министър Караджов подчерта, че технологичното развитие изпреварва държавните регулации и действия и подчерта, че бъдещето е в електрическите превозни средства.

Караджов от откриването на TRUCK EXPO в Пловдив: 125 млн. ще отидат за изграждане на зарядни станцииПоказват най-модерните камиони, автобуси и специализирани превозни средства на водещите световни марки

Задочният спор между премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев от една страна и министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов от друга , за платени 1 милион лева за водопроводна тръпа на пътя Асеновград Кърджали, продължи и днес в Пловдив. 

Гроздан Караджов vs Асен Василев: Няма "заровена" тръба за 1 милион лева в ПловдивскоСумата е била заложена в проекта, тъй като е имало съмнение, че под ремонтирания път минава водопровод

Гаф с формулите на външното оценяване по математика удължи изпита на десетокласниците с близо час. Рано сутринта училищата са получили изпитния вариант на теста и свитък с формули, които учениците имат право да използват. Оказва се обаче, че сред формулите има сгрешени. Така изпитът е прекъснат до получаване на правилния свитък.

Гаф: Прекъснаха изпита на десетокласниците заради грешни формулиОт МОН обясниха защо е станало това

Две гимназии в Пловдив, в които днес се проведе НВО по математика, не са дали допълнително време на десетокласниците, след като установили пропускът с формулите. Макар че става дума за грешка от страна на МОН, децата, полагали изпит в ПГАСГ "Арх. Камен Петков" и ЕГ "Пловдив", не били компенсирани, научи TrafficNews.

Гаф на гафа? В две гимназии в Пловдив не дали допълнително време на матурата по математикаОт РУО-Пловдив не коментираха случая

Васил Михайлов остава в ареста, реши Софийският районен съд.

18-годишният Васил е обвинен за побоя над бившия футболист от “Миньор” (Пк) Румен Андонов, над още един мъж и за закана за убийство на жена от Перник.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че Михайлов-син е участвал в нападенията, за които е обвинен в тежки умишлени престъпления. Освен това е обществено опасен.

Съдът остави в ареста прокурорския син от ПерникМестни жители твърдят, че прокурорският син е пребивал системно хора в Перник

Един от 10-те най-издирваните британски престъпници Бенджамин Макан, който след дълго международно издирване бе арестуван от пловдивската полиция, остава в ареста. По отношение на 32-годишния мъж има издадена заповед за арест от съда във Великобритания, заради това, че е се е занимавал с трафик на наркотици.

Днес той се изправи пред Окръжен съд Пловдив, за да му бъде взета мярка за неотклонение. Прокуратурата изиска Макан да остане в ареста до предстоящото дело, в което ще се реши дали британският гражданин ще бъде предаден на великобританските власти. Ако това стане държавното обвинение каза, че наказанието му по закона на Обединено кралство се предвижда да бъде доживотен затвор.

Обноски! Британският наркотрафикант се извини, че е предизвикал дискомфорт на съдаБенджамин Макан остава зад решетките

Пловдивският Апелативен съд потвърди определение на Пловдивския окръжен съд, като остави в ареста 57-годишният турчин Уфук Алп, обвинен в притежание на три вида наркотици на стойност близо 60 хиляди лева , с цел разпространение.

Оставиха в ареста турчина заловен с наркотици за 60 бонаЧаст от дрогата е била иззета от апартамента на обвиняемия

Софийският адвокат Ивайло Дадански, който лятото на 2021 нападна уличния търговец Митко Чорапа, днес също бе осъден. На заседанието в Районният съд той сключи споразумение с държавното обвинение, като то беше обсъдено и със защитата на Митко още преди да влязат в съдебната зала.

Така Ивайло Дадански получи наказание от 1 година и половина пробация и 300 часа в рамките на година безвъзмезден труд в полза на обществото.

Година и половина пробация за адвоката, набил Митко ЧорапаТой отказа да заплати обезщетение за нападението си

Как изглежда реформата в МВР през очите на служителите, които вече са преживели няколко „реформи” ? Разговаряме с Иван Сердаров и Атанас Тафков, членове на Централния полицейски синдикат.

Синдикалист: Явно реформата в МВР е превръщането на управления в участъци и уволнения на пенсионирани чистачкиМлад, здрав полицай получава 1300 лева заплата, пенсионираният му колега се прибира с 3 000 лева

Община Пловдив най-после пусна обществена поръчка, която  е за 350 000 лева без ДДС за подмяна на цялостна ел инсталация и стълбовете на моста на Адата. В обхвата на поръчката е заложено доставката и монтажа на 58 12-метрови стълбове с лед осветление и демонтажът на старото осветление.

Няколко години и редица ПТП-та по-късно: Изчезва мракът от моста на АдатаПодменят с 350 000 лева 58 стълба по съоръжението, правят нова ел инсталация

Навръх 70-годишния си юбилей проф. Стефан Костянев стана почетен гражданин на Пловдив. Той прие отличието "Почетен гражданин на Пловдив" от председателя на Общински съвет Александър Държиков.

Навръх 70-годишния си юбилей проф. Стефан Костянев стана почетен гражданин на ПловдивПриемам тази награда като признанието на пловдивската общественост към Медицински университет-Пловдив, заяви той

Проблемът, за който TrafficNews алармира относно домакинствата на българските отбори в евротурнирите вече е факт след тегления вчера жребий в турнира за Лигата на конференциите. 

Вчера в жребия в най-новия турнир на УЕФА - Ботев, Левски и ЦСКА бяха изтеглени като домакини. Трите отбора ще домакинстват в София - Ботев на националния стадион "Васил Левски", ЦСКА на стадион "Българска армия", а Левски на стадион "Георги Аспарухов", сините обаче заявиха, че искат да приемат ПАОК на националния стадион "Васил Левски". 

УЕФА няма практика мачове от евротурнирите да се играят в един град и в един ден.

Проблемът с домакинствата на отборите ни в евротурнирите е факт, трябва да се промени програматаТри отбора няма как да домакинстват в един ден и в един и същи град