Мостът на Адата е от онези тъмни места в Пловдив, за които се говорило много през годините, но малко се е правило по проблема.  Мракът там цари от години, а тук-там се прокарва някоя стара лампа, плахо осветяваща пътя, велоалеята и тротоарът, по който вечерно време само смелчаци преминават.

Почти цялото осветление по съоръжението е извън строя, а служителите от ОКТ дори не смееха да пипнат инсталацията. Неведнъж при подадени сигнали от общинското звено са ни обяснявали, че при повреди служители се опитват да работят по стълбовете, но много от тях са животозастрашаващи и работата по тях е невъзможна.

Освен липса на осветление, кабелите и стълбовете са изгнили, като за ремонт не са били отделните елементи, а цялата ел мрежа.  През годините пък там ставаха не една и две катастрофи, някои, които завършиха с жертви, като всички бяха през тъмната част на денонощието.

Пияният и дрогиран пловдивчанин, убил таксиджия на Адата, получи 5 години затворТой твърди, че не е управлявал колата по време на катастрофата

Община Пловдив най-после пусна обществена поръчка, която  е за 350 000 лева без ДДС за подмяна на цялостна ел инсталация и стълбовете на моста на Адата. В обхвата на поръчката е заложено доставката и монтажа на 58 12-метрови стълбове с лед осветление и демонтажът на старото осветление.