Един от 10-те най-издирваните британски престъпници Бенджамин Макан, който след дълго международно издирване бе арестуван от пловдивската полиция, остава в ареста. По отношение на 32-годишния мъж има издадена заповед за арест от съда във Великобритания, заради това, че е се е занимавал с трафик на наркотици.

Днес той се изправи пред Окръжен съд Пловдив, за да му бъде взета мярка за неотклонение. Прокуратурата изиска Макан да остане в ареста до предстоящото дело, в което ще се реши дали британският гражданин ще бъде предаден на великобританските власти. Ако това стане държавното обвинение каза, че наказанието му по закона на Обединено кралство се предвижда да бъде доживотен затвор. 

Защитата на Макан- софийският адвокат Илиян Василев каза, че 32-годишният мъж изразява своето уважение към българските власти и ще съдейства на съдебния състав.

„От сега сме готови да заявим, че ние няма да обжалваме решението, което се вземе в следващото заседание. Бенджамин ще се съгласи да бъде естрадиран във Великобритания”, добави адвокат Василев.

След като Темида даде думата на Макан, той се извини за това , че е предизвикал дискомфорт на българския съд.

Припомняме, че  TrafficNews съобщи за ареста на британския пласьор, който е бил задържан след специализирана полицейска акция в понеделник.  Тя се състоя в паркинга на един от пловдивските молове. В себе си той е носил фалшив паспорт, както и истински, който е бил обаче на друг човек.

Един от най-издирваните британски престъпници е арестуван в ПловдивБенджамин Макан е разследван за трафик на наркотици

Според данни Макан е от Норфолк и  за издирване е бил обявен още през януари. От британската полицията го посочиха, като един от 10-те най-издирвани престъпници. Той е разследван за трафик на наркотици и е участвал и в сделки с килограми кокаин още през 2020 година. Той е бил осъждан още преди 10 години, но за дребни провинения.

В акцията са се включили и представители на испанската и британската полиция.