Бившият областен управител на Пловдив Петко Царев е блъснал жена на пешеходна пътека в Тракия. Инцидентът е станал тази сутрин до хлебозавода в квартала, сигнализираха читатели на TrafficNews. Пострадалата жена беше откарана с линейка в болницата.

Бивш областен управител на Пловдив удари пешеходка в ТракияМедици преглеждат пострадалата на място

Откараха в болница пешеходката, ударена от бившия областен управител на ПловдивПетко Царев не е употребил алкохол и наркотици

Община Пловдив ще инвестира 270 000 лева в нов автопарк на различните звена в администрацията.  За последния месец са стартирали две обществени поръчки, а друга е завършена, като общо ще бъдат дадени над 270 000 лева за 9 нови коли.

Община Пловдив купува коли за 270 хил. лева, сред тях джип или миниван за 80 бонаТази година градската администрация е взела три броя „Дачия Докер” за общо 82 хил. лева

Контейнери и боклуци преградиха улица в пловдивския квартал „Христо Смирненски“. За вандалщината от тази нощ съобщи читател на TraffiicNews.bg. Скучаещи вандали са обърнали два от контейнерите на улица „Генерал Колев“ и са разпилели отпадъците.

Вандалщина в Смирненски: контейнери и боклуци преградиха улицаЖивущите в района не си обясняват какво е предизвикало подобни действия

Временно е затруднено движението в пловдивския участък на AM Тракия, в посока София. Причината е тежка катастрофа, станала около 4 часа тази сутрин в района на село Войводиново. При инцидента мъж е загинал намясто.

Тежка катастрофа на АМ Тракия край Пловдив! Мъж е загинал, четирима са в болницаСред тежко пострадалите е и дете

Върховният касационен съд измени мярката „домашен арест” на бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева в „парична гаранция” от 10 000 лева.

Пускат Иванчева на свобода срещу 10 000 леваИзмениха мярката на бившата кметица на "Младост"

44% от пловдивчани са се срещали с COVID-19. Това показват данните от национално изследване, проведено от една от най-големите лаборатории у нас. 

44% от пловдивчани са се срещали с COVID-19Започва мащабно проучване в цялата страна

Вчера в района на Белозем полицаи спрели за проверка микробус „Мерцедес“, управляван от 29-годишен. В автомобила пътували 23 чужденци, за които по-късно е установено, че са граждани на Афганистан, всичките са мъже.

Спипаха микробус с 23 нелегални афганистанци край Белозем29-годишен е арестуван

Гл. инспектор Радослав Начев е новият началник на Специализираните полицейски сили, научи TrafficNews. Със заповед на министъра на вътрешните работи Начев заема мястото на досегашния началник Димитър Костов.  

Радослав Начев оглави Специализираните полицейски сили в ПловдивБившият шеф на КАТ е представен от зам. директора Петър Тодоров пред състава

Община Пловдив ще се опита да се възползва от възможност от Закона за държавния бюджет за жестоката финансова корекция, която бе наложена за модернизацията на Пречиствателната станция.

Зико чака новото правителство, което да поеме 3,5 млн. лева финансова корекция на ОбщинатаВсе още не е взето решение дали ще има извънредна сесия за кредитната линия

Предвижда се изграждането на хеликоптерни площадки при 15 или 20 лечебни заведения, както и купуването на 6 медицински хеликоптера. Това каза днес министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Купуваме 6 медицински хеликоптераФинансирането ще бъде осигурено чрез Плана за възстановяване и устойчивост

Още 1637 машини ще се купят за изборите на 11 юли. Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение на днешното си заседание да обяви поръчка за доставката на устройствата.

 

Още 1637 машини ще се купят за изборите на 11 юлиМаксималната стойност е 8 923 400 лева

50 електрически тротинетки ще пусне българската компания Hobo тази седмица. Утре фирмата ще подпише меморандум за сътрудничество с Общината Пловдив, а от сряда те ще могат да се наемат.

 

Пускат 50 електрически тротинетки в Пловдив – ще се карат от 6:00 до 02:00 часаБългарската компания за споделено пътуване навлиза в града на 23-ти юни

Спипаха петима нарушители на пътя в неделя в Пловдив и областта. 

Хванаха петима пияни шофьори в Пловдивско, сред тях и 32-годишна женаНарушителите са задържани

Проблемът с питейната вода в Брестовица ще  се обсъжда тази седмица в „Български ВиК холдинг”, като на срещата ще присъства шефът на пловдивското водно дружество Спартак Николов. Той заяви, че целта на срещата е възможността да се предприемат реални действия по решаването на казуса в пловдивското село.

 

Спартак Николов: Ще намерим бързо решение за Брестовица, има вариантиВ следващите дни „Български ВиК холдинг” решават за проблема в пловдивското село

Министерство на здравеопазването излезе с официално съобщение, в което обясни, че ваксинацията на децата у нас вече е възможна при две условия - възрастова граница над 12 години и задължително с рНК ваксината на Pfizer.

 

Официално: Ваксинират деца само с Pfizer и ако са над 12-годишниРодителите могат да ги заведат както при личен лекар, така и във ваксинационен пункт

Испания отменя изискването за представяне на каквито и да е диагностични тестове за COVID-19, сертификати за извършена ваксинация или документи за преболедуване на вируса за пристигащите от България, считано от 21 юни 2021 г., съобщават от пресцентъра на МВнР

Испания облекчава режима за пътуващи българиВижте какво ще ви е необходимо

Ремонтът на над 23 км от АМ „Тракия“ между пътните възли „Чирпан-изток“ и „Стара Загора“ се очаква да завърши в средата на юли т. г. Целта е строителните работи в участъка да бъдат изпълнени качествено и движението да бъде възстановено във възможно най-кратки срокове, за да не се затруднява движението в активния летен сезон.

 

Обявиха кога най-накрая ще свърши ремонтът на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара ЗагораСтроителните дейности в последния участък започнаха в края на април

Мъж беше намушкан в тролей в София след конфликт. За щастие той е пострадал леко и е бил освободен за домашно лечение. Нападателят е задържан.

Мъж е бил намушкан в тролей в СофияТой е пострадал леко и бил освободен за домашно лечение

Къща пропадна и на път да се срути в центъра на Пловдив, след като строители влязоха в съседния парцел. Сградата на ул. „Видима” 8 се е пропукала при изкопни дейности днес на обяд.

Къща пред срутване в центъра на Пловдив заради строителен изкоп, обитателите се евакуирахаВ жилищната сграда живеят четирима души, които към този час са се изнесли на квартира

Разрешават се свижданията при пациенти с болничен престой над 5 дни, по преценка на лекуващия лекар относно здравословното състояние на пациента и риска от заразяване с COVID-19. Това разпореди министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със своя заповед, която влиза в сила от утре.

 

Разрешават свижданията при пациенти с болничен престой над 5 дниЗабраната за посещения на външни лица не се отнася и за свижданията при пациенти в терминален стадий

Съпругата на загиналия пилот Валентин Терзиев - Димитрина Попова даде своета първо телевизионно интервю след трагедията.

Съпругата на загиналия пилот с първо телевизионно интервю: За мен това е умишлено убийствоДимитрина Попова продължава да търси истината за случилото се

Близки и приятели на Виктор Василев и Тодор Бараков, загинали в зверското меле край Кадиево, излизат на протест пред Съдебната палата в Пловдив във вторник. В 8:00 часа утре семействата на двете момчета ще изразят своето недоволство относно наложената мярка за неотклонение спрямо виновника за мелето – Петър Маринашки и ще апелират за справедлив процес.

Маринашки, причинил мелето с две жертви край Кадиево, застава пред съда! Близки на загиналите - излизат на протестДемонстрацията ще бъде под надслов :"Справедлива присъда, за смъртта на Тошко и Виктор!"